Muzika
0

Natali Dizdar i Dragojević dobili po osam nominacija za ""Porin"

FENA
Natali Dizdar i Oliver Dragojević dobili su po osam nominacija za ovogodišnju prestižnu hrvatsku muzičku nagradu "Porin".

Prošlogodišnja dobitnica "Porina" za najboljeg novog izvođača, ove godine kao najnominovanija izvođačica, sada je uz veterana Olivera.

Natali Dizdar je sa svojim istoimenim prvim albumom nominovana u kategorijama za najbolji album, pjesmu godine, album pop i zabavne glazbe, žensku vokalnu izvedbu, aranžman, produkciju, snimku i videobroj godine.

Album "Vridilo je" Olivera Dragojevića nominovan je u istim tim kategorijama, s tim da će Oliver, naravno, konkurisati za nagradu kao najbolji muški vokal.

Slijede ih riječki rok alternativci "Let 3" sa šest nominacija. Sa "Bombardiranjem Srbije i Čačka" su u konkurenciji za najbolji album, rock album, aranžman, produkciju, snimku i videospot.

Matija Dedić je dobio četiri nominacije, za instrumentalnu izvedbu, džez album, džez izvedbu i likovno oblikovanje. "Svadbas" i Tamara Obrovac imaju po tri nominacije, a po dvije "Prljavo kazalište" i Tedi Spalato.