Muzika
0

Muzička radionica sa grupom Ten Years After na Mostar Blues & Rock Festivalu

Klix.ba
Ten Years After
Ten Years After
Mostar Blues & Rock Festival organizira masterclass radionicu koju će održati članovi legendarne grupe Ten Years After. Radionica će se održati u MC Pavarotti, 19. jula u 11:45 sati, a otvorena je za sve zainteresovane.

Osim muzičkog dijela radionice, na kojem će članovi ove grupe pokazati svoja iskustva na instrumentima, prisutni će moći čuti detalje o legendarnom Woodstock festivalu na kojem su nastupili, o vremenu kada je u grupi svirao gitarski heroj Alvin Lee, kao i o najznačajnijim studijskim radovima.

U okviru najave za Mostar Blues & Rock Festival, i ove godine će bajkeri iz hercegovačkih motoklubova i vlasnici oldtimera prodefilovati gradom najavljujući tako početak festivala.

Defile će se održati 17. jula, nakon čega će u Rock baru Košćela od 21 sat početi akustični blues koncert i blues-rock slušaona.

Na ovogodišnjem izdanju festivala nastupit će 11 grupa. Cijena dnevne ulaznice u pretprodaji je 15 KM, a na ulazu 20KM. Cijena festivalske, trodnevne ulaznice je 40KM.

Program festivala

18. juli, MC Pavarotti i Harmonica Stories, 21 sat

Mar Mar Blues (BiH) Blue Family feat Pera Joe (Srbija) Sugar Blue (SAD)

19. juli, SC Kantarevac, 21 sat

Bad Blues Band Bulevar (BiH) Drugi način (Hrvatska) Ten Years After (Velika Britanija) Yu Grupa (Srbija)

20. juli, SC Kantarevac, 21 sat

PistolEro (BiH) Urban & 4 (Hrvatska) Partibrejkers (Srbija) Lance Lopez (SAD)

Prodajna mjesta

Mostar: MC Pavarotti, Caffe Coco Loco, Caffe Publika, poslovnice Fortuna Toursa (Hotel Ero i Stari grad) Sarajevo: Caffe Opera i Magaza

Banja Luka: MG Travel i DFK Tuzla: Kompas Tours Zenica: Centrotrans Jablanica: Sunce Travel

Ulaznice se mogu kupiti i putem interneta.