Press uoči televizijskog specijala
0

Mustafa Sandal gostuje na BH Eurosong showu

Sarajevo-x.com
U Svečanom salonu Radio-televizije Bosne i Hercegovine, u petak je održana pres-konferencija povodom BH Eurosong show programa.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Tim povodom predstavnicima medija su se obratili Dejan Kukrić, šef delegacije Bosne i Hercegovine na Eurosongu i odgovorni urednik Zabavno-muzičkog programa BHT1, Asim Kraljić, menadžer Dine Merlina i Aida Halilović, PR kompanije M:tel, partnera u projektu BH Eurosong 2011.

Kako je saopšteno na press konferenciji, BH Eurosong show je jedan od najvažnijih godišnjih projekata za BHRT. U televizijskom specijalu koji će trajati 75 minuta, javnosti će uživo prvi put biti prezentovana pjesma predstavnica Bosne i Hercegovine na 56. Takmičenju za pjesmu Evrovizije. Dejan Kukrić, urednik projekta otkrio je i većinu ostalih učesnika u BH Eurosong showu.

Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
"U goste smo pozvali drage ljude koji imaju evrovizijsko iskustvo, poput dua 'Jalisse', koji su ujedno i posljednji predstavnici Italije na Eurosongu 1997. godine, a u Sarajevo dolaze u momentu kada se Italija nakon 13 godina vraća na ovo muzičko takmičenje. U show programu će nastupiti i naš prošlogodišnji predstavnik na Eurosongu, Vukašin Brajić, koji će ovom prilikom izvesti pjesmu 'Thunder and lightning'. Naravno, ovo je bila prilika da pozovemo i specijalne goste po želji gospodina Dine Merlina. Prvi put nakon zajedničkog nastupa u Jerusalemu, na sceni studija 'A' Radio-televizije BiH, zajedno će nastupiti Dino Merlin i Beatrice Poulot sa pjesmom 'Putnici'. Bit će ovo prilika da ugostimo i jednu od najvećih zvijezda Balkana, Mustafu Sandala za kojeg je Dino Merlin napisao nekoliko pjesama, koje su u protekloj godini ostvarile status hit pjesama u Turskoj", kazao je Kukrić.
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Sam show će biti realizovan sa devet kamera na scenografiji od skoro 600 kvadratnih metara u koju će biti ugrađeno više od 200 scenskih rasvjetnih tijela. Koristit će se specijalna dolly one kamera, 2 jimmy jiba i steady cam. Reditelj BH Eurosong showa bit će Emir Saltagić, scenograf Ivan Čistopoljski, dok je glavni producent Adnan Kršlak.

BH Eurosong show 2011. bit će emitovan uživo iz studija "A" Radio-televizije BiH u ponedjeljak 21. februara 2011. godine sa početkom u 21 sat u programu BHT1, BH Radija1 kao i na zvaničnom evrovizijskom portalu www.eurovision.tv.