Muzika
0

MTV EXIT Sarajevo

Sarajevo-x.com
Sarajevo će u nedjelju 13. novembra, u sali Bosanskog Kulturnog Centra, biti domaćinom prestižnog muzičkog hepeninga pod nazivom MTV EXIT Sarajevo.

Ovaj koncert/party organizuje MTV Foundation dobrotvorna organizacija, ustanovljena 2003. godine od strane MTV Networks, kao neovisna ali institucija usko povezana s ostatkom MTV evropske mreže.

Osnovna misija MTV Fondacije je iskoristiti mnogobrojne medije MTV mreže kako bi se skrenula pažnja mladih ljudi, ali i starijih na neke od najvažnijih problema socijalne zbilje danas, kao što su sveprisutna eksploatacija i trgovina ljudima. U tom smislu kampanja EXIT (što predstavlja skraćenicu za End Exploitation & Trafficking - zaustavimo eksploataciju i trgovinu ljudima) pokrenuta je prije dvije godine i dosad je urađeno mnogo na njenoj promociji kako u svijetu, tako i na Balkanu, gdje je kampanja dosad predstavljana na različitim dešavanjima koja okupljaju mlade ljude - poput muzičkog festivala Exit u Novom Sadu.

Naredni korak u promociji kampanje jest ovaj sarajevski koncert/parti na kome će pred domaćom publikom nastupiti grupe Skroz (BiH), Darkwood Dub (SCG), te u svojstvu DJeva članovi poznatog islandskog benda GusGus (President Bongo & Buckmaster), britanski DJ i producentski dvojac The Loose Cannons, kao i domaća DJ ekipa Organizacija.

Dakle, imena koja obećavaju dobru zabavu, a istovremeno prisutna publika moći će se još detaljnije upoznati sa EXIT kampanjom i problemom eksploatacije i trgovine ljudima, koji već godinama pogađa i našu zemlju.

Ulaznice za ovaj koncert/parti su besplatne, dijelit će se zainteresovanima na nekim od frekventnih lokacija u gradu, te ispred BKC-a, na dan koncerta, sat vremena prije početka programa (od 19-20h).