Koncert za pamćenje u Tuzli
230

Morski vuk "zapalio" Mejdan

Piše: D. Brkić
Foto: D. Z./Klix.ba
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Oliver Dragojević je prvi poslijeratni koncert u Tuzli održao 1996. godine, kada je ubilježena nevjerovatna posjeta u dvorani Mejdan od blizu 10.000 ljudi. Na njegov novi dolazak u Tuzlu čekalo se punih 17 godina, publika je ponovo ispunila dvoranu, a popularni morski vuk učinio je sve da se koncert pamti još dugo.

Prvo što je uradio kada je kročio na binu bilo je izvinjenje tuzlanskoj publici zbog ranije najavljenih koncerata koji nisu održani. Niko mu, naravno, nije zamjerio zbog toga, a svi prisutni su Oliverove hitove pjevali sa njim.

"Bio sam i ostao nepopravljivi romantik i zadaća mi je da stare dobre pjesme prenosim s koljena na koljeno", kazao je Dragojević.

Kada je zapjevao "Moj lipi anđele" publika je bila kao u transu, dvoranu su preplavile emocije, a Oliver je nagrađen dugotrajnim aplauzom. Osim publike iz Tuzle, u Mejdanu je bilo ljubitelja Oliverovih pjesama i van granica naše zemlje, odnosno iz Srbije.

Podršku tokom koncerta Dragojeviću su pružali simfonijski orkestar na čelu sa dirigentom Alanom Bjelinskim, hor Izbori i gudači Glazbene akademije iz Zagreba.