Slavi 80. rođendan
4

Mick Jagger iza sebe ima uspješu karijeru, osmero djece s pet žena i 44 godine mlađu zaručnicu

N. C.
Mick Jagger, legendarni frontmen The Rolling Stonesa, puni 80 godina, on prkosi godinama svojim energičnim nastupima na pozornici pred fanovima.

Uprkos tome što je imao operaciju srčanih zalistaka 2019. godine, Mickova rigorozna fitnes rutina trčanja, vožnje bicikla i joge održala ga je u izvanrednoj formi, dokazujući da je i dalje energičan showman kakav je oduvijek i bio.

Rođen kao Michael Philip Jagger 26. jula 1943. godine, njegov put do slave započeo je kada se udružio s prijateljem iz djetinjstva Keithom Richardsom 1960. godine, dijelivši strast prema bluesu. Njihov prvi hit "I Can't Get No Satisfaction", doveo ih je do slave 1965. godine, a nastavili su da proizvode velike hitove poput "Brown Sugar" i "Honky Tonk Women" tokom pet nevjerovatnih decenija.

Mick je ostao fokusiran na komercijalni uspjeh benda, sakupivši procijenjeno bogatstvo od 400 miliona dolara prema Sunday Times Rich List 2021.

Uticaj Jaggera na svijet muzike je bez premca. S kultnim pjesmama poput "Jumpin' Jack Flash" i "Gimme Shelter", The Rolling Stones su odigrali ključnu ulogu u kulturnoj revoluciji 1960-ih.

Stonesi su nedavno obilježili svoju 60. godišnjicu trijumfalnom turnejom po Evropi, oduševivši publiku u prepunim arenama. Međutim, turneja se ipak suočila sa problemom kada je Jagger uhvatio Covida. Također, grupa se 2021. godine suočila sa smrću bubnjara Charlie Wattsa.

Međutim, muzika ne prestaje. Preostali članovi planiraju da izdaju novi album kasnije ove godine, odajući počast svom pokojnom bubnjaru. Za koji se priča da će se pojaviti muzičke legende Paul McCartney i bivši basista Stonesa Bill Wyman, ovaj album će biti prva kolekcija originalnog materijala benda.

Inače, Jagger se nedavno i zaručio za 44 godine mlađu bivšu balerinu Melanie Hamrick, ali mnogi smatraju da vjenčanja ipak neće biti. Par se upoznao na koncertu Rolling Stonesa 2014. u Tokiju, a nakon toga su se zaljubili, iako su pjevačevi prijatelji otkrili da su u otvorenoj vezi pa čak i da Melanie bira Jaggeru ljubavnice. Prije šest godina dobili su i sina Deverouxa, koji je Micku Jaggeru osmo dijete. Ostalih sedmero djece ima s pet različitih žena, a uz to ima i pet unuka i jednu praunuku.