Vodeći svjetski DJ
0

Martin Garrix predvodi program sedmog Sea Dance Festivala

E. Sk.
Martin Garrix, trostruki dobitnik titule za najboljeg svjetskog DJ-a, predvodit će program sedmog Sea Dance Festivala koji će se održati od 28. do 30. avgusta na budvanskoj plaži Buljarica u Crnoj Gori.

Garrix na festival stiže uz audio-vizuelni spektakl kakav je publika do sada mogla da vidi samo na najvećim svjetskim festivalima kao što su Tomorrowland, Coachela, EXIT, Ultra i drugi.

Koliko je Garrix svojom pojavom uzdrmao same temelje muzičke industrije, govori podatak da je sa samo 23 godine najbolje rangiran svjetski DJ u protekloj deceniji, te činjenica da iza sebe ima čak 60 miliona fanova, 19 prestižnih muzičkih nagrada, kao i 69 singlova koji zajedno premašuju 10 milijardi strimova.

Vodeći svjetski izvođači poput Rihanne, Justin Biebera i Dua Lipe utrkuju se da sarađuju sa njim, dok ga je čuveni magazin "Forbes" proglasio jednom od najutjecajnijih svjetskih ličnosti ispod 30 godina.

Pored nastupa na Zimskim olimpijskim igrama 2018, ove godine je izabran i za autora zvanične himne Evropskog prvenstva u fudbalu UEFA EURO 2020. Nakon što je Guetta ljestvicu Sea Dance spektakla postavio veoma visoko, Garrix je danas praktično jedini u svijetu koji može da je ne samo dohvati, već i dodatno podigne, barem ako je suditi po moćnim produkcijskim nacrtima koje je njegov tim pripremio u saradnji sa EXIT timom.

To potvrđuje i podatak da je u zvaničnoj Sea Dance festivalskoj anketi osvojio uvjerljivo prvo mjesto, sa čak duplo više glasova od drugoplasiranog izvođača, što je do sada nezabilježeno u historiji svih Exitovih festivala. Organizatori poručuju da publiku iz preko 40 zemalja svijeta očekuje nesumnjivo muzički događaj godine, i to u novoj eri u koju je prethodne godine uplovio Sea Dance Festival, danas jedan od najvećih muzičkih događaja na cijelom Mediteranu.