24 godine od izlaska
33

"Marija Magdalena" u novom ruhu, poslušajte kako zvuči obrada hita iz 1999. godine

N. O.
Screenshot/YouTube
Screenshot/YouTube
Tonči Huljić i Doris Dragović 24 godine nakon izlaska kultne "Marije Magdalene" predstavili su obradu hita s kojim su se takmičili na Eurosongu.

"Eurovizijska sedmica počinje...'Marija Magdalena' 24 godine nakon u crossover verziji. Ona maalo promijenila, a Doris Dragović i ja smo ostali isti", napisao je Huljić u objavi na Facebook.

Dok novi spot donosi Huljića kako svira uz nevjerovatne kadrove Splita, obrada je - čini se - već oduševila publiku koji su u komentarima ispod YouTube videa pisali da je "remek djelo" te da je kao i uvijek "maestralno odradio posao".

Podsjetimo, Doris Dragović takmičila se na Eurosongu 1999. godine koji je održan u Jerusalemu te je zauzela četvrto mjesto.

Za njen nastup vežu se i kontroverze jer je skoro diskvalifikovana zbog muških vokala koji se čuju u matrici. Mnogi su smatrali da je "Marija Magdalena" trebala zauzeti prvo mjesto, a bilo je i komentara da se "htjelo spriječiti da Hrvatska organizuje Eurosong".

"Eurovizijski vrh je htio nas diskvalificirati od straha da jedna mala Hrvatska ne bi pobijedila na prijelomu stoljeća. To nisu muški vokali, nego ljudski glasovi koji su u službi instrumenta. Oko tog se digla velika prašina i mi smo jedva nastupili uz velike napore. Međutim, autor je bio Tonči Huljić i jednom takvom vrhunskom profesionalcu se ne može dogoditi da zaobiđe neka pravila Eurosonga", rekla je svojevremeno za Index Ksenija Urličić, koja je te godine bila na čelu delegacije.