Muzika
0

Kukrić: Nismo zvali Lepu Brenu da predstavlja BiH na Eurosongu

Sarajevo-x.com
Povodom navoda u srbijanskim novinama Blic o tome da su čelnici Televizije BiH ponudili najvećoj srbijanskoj estradnoj zvijezdi Lepoj Breni da bude bh. predstavnik na predstojećem Eurosongu koji će se održati u maju iduće godine u Beogradu, kontaktirali smo šefa delegacije BiH na Eurosongu Dejana Kukrića koji je opovrgnuo navode Blica.

"Za njih bi bila velika čast da Brena prihvati ponudu i odabere saradnike koji bi joj uradili pjesmu po mjeri Evrovizije. Poslije pobjede Marije Šerifović na Eurosongu 2007, Evropljani su sve više zainteresovani za izvođače koji dolaze iz krajeva ex-Jugoslavije. Ponuda je upravo stigla u Grand produkciju, čiji je Brena suvlasnik, i veoma ozbiljno se razmišlja o njoj", objavio je Blic.

Međutim, prema riječima šefa delegacije BiH na Eurosongu i urednika zabavnog programa BHT-a Dejana Kukrića niko od članova redakcije BH Eurosong 2008, niti čelnika BHRT-a nije bilo šta nudio, niti zvanično razgovarao sa Fahretom Jahić Živojinović u vezi sa temom o kojoj piše Blic.

"Nama predstavlja zadovoljstvo činjenica da se unazad dvije-tri godine imena najvećih zvijezda bosanskohercegovačke i ex-jugoslovenske scene vezuju uz projekt BH Eurosong 2008. Lepa Brena je nesumnjivo najveća estradna zvijezda ovih prostora, a to što su mediji u Srbiji prenijeli njenu izjavu da bi joj bilo čast da predstavlja na Eurosongu zemlju gdje je rođena, nama može predstavljati samo zadovoljstvo“, naglasio je Kukrić.

BHRT je objavio javni poziv svim autorima i izvođačima u vezi sa izborom pjesme i predstavnika BiH na Takmičenju za Pjesmu Evrovizije 2008 u Beogradu