Muzika
0

Koncert Sanela Redžića u Tuzli

Sarajevo-x.com
Mladi bosanskohercegovački gitarista Sanel Redžić održat će u ponedjeljak 8. septembra samostalni koncert u Tuzlanskom narodnom pozorištu.

Koncert će biti održan u okviru manifestacije Tuzlansko ljeto u organizaciji Općine Tuzla. Redžić je za ovu priliku pripremio i poseban repertoar kojeg čine djela Johanna Sebastiana Bacha, Alexandrea Tansmana, Isaaca Albeniza, Luigija Legnanija, Johanna Kaspara Mertza i Joaquina Rodriga.

Uspješni gitarista koji je upravo završio prvu godinu studija na muzičkom konzervatoriju u njemačkom Weimaru, nastupit će u rodnom gradu godinu dana nakon svog prethodnog koncerta. Svoj prvi album Redžić je objavio prošle godine za sarajevski Gramofon, a početkom naredne godine za istog izdavača bit će objavljen Sanelov drugi album. Osim što će publika koncerta u Tuzli imati priliku uživati u djelima vrhunskih kompozitora u interpretaciji umjetnika kojeg odlikuju muzikalnost i veliki interpretatorski talenat, organizator manifestacije Tuzlansko ljeto je osigurao besplatan ulaz na koncert za sve posjetitelje.

Sanel Redžić će tuzlanski koncert održati nakon koncerta u Lipiku u Hrvatskoj gdje će nastupiti u okviru ciklusa Virtuoso.