Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nazalost nisam bio na Kornstadovom koncertu. Avishai Cohen trio Muzicar sam nekih par decenija i mislio sam da me malo sta moze ostaviti bez teksta ali ova trojica su me naprosto oduvala...Od pristupa instrumentima odnosu u svirci slusanju kolega na sceni jednom rjecju nevjerovatno!
Uh kakva noć!
Divna muzička noć u Sarajevu, opet je Jazz Fest prevazišao sebe. Fenomenalna solo izvedba norveškog saksofoniste koji je na stage-u zvučio kao da je doveo nekoliko ljudi da svira sa sobom, a glas da ne pominjem, školovani tenor sa magisterij diplomom. Za Avishai Cohen Trio mogu samo da kažem da je vodeći jazz trio koji jednostavno "PRAŠI" i ne oostavlja ravnodušnim gledaoce. Nadam se će sljedeći Jazz Fest opet ima fenomelane goste.