Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na http://bs.wikipedia.org Aljosi Buhi su posvecene svega cetiri otuzne recenice, a Drazenu Riclu Ziji nije jedna jedina. Iako nisam bila fan grupe ni za njihovog zivota, a ni sada, mislim da je to veca sramota od velicine spomenika na mjestu tragedije. Pa, eto, fanovi i dusebriznici za bosansku darezljivost, dopisite koju rijec na Wikipediji. Bar ona nije skupa.
I da se ovo nije desilo, i da su Aljosa i Drazen jos u grupi, opet bi ovi \"strucnjaci\" pricali kako \"to nije to\". Najdraza SA grupa...
Mozda medju dzikanima da nije popularna, ali je Crvena Jabuka bila i ostala jedan od najboljih pop bendova iz Sarajeva. Ali, sta da se radi kad su nam dzikani preplavili okolis...
Zijo legenda.Nebi im kraja bilo da je Zijo ostao ziv i da Zlaja nije napustio Jabuku...
Spomenik je podigla Zijina majka.Imate o tome i na facebooku grupa u sjecanje na Drazena Ricla!
svaka cast, i ovo se moralo puno ranije uraditi al bolje ikad nego nikad
sto se tice spomenika u njihovo ime isti je podignut u Zenici ispred Aljosine zgrade pa mislim da niko nije dizao prasinu oko toga...sve u svemu bila je to fina raja
ma dosadili i bogu i narodu. sto albuma. kad ih izmijesas ne znas koji je iz koje godine. muzika radi nastavka karijere, a ne zarad zapisa u vjecnosti. ali zato prvi album. njam njam.:)
svaka cast onom ko se sjetio. ja ih nikad necu zaboravit, a nadam se ni vi. a sto se jabuke tice, vec nekoliko godina to vise nije to. jedino me eto malo nasmijao jazz ba i posjetio na pravu jabuku. jos jednom, svaka cast!
pa ako je ko trebao dici spomenik onda grupa crvena jabuka zasto neko drugi ako oni sami nece
http://www.youtube.com/watch?v=o8dweN-f95w
nema to veze sa skrtcima vec sa svekolikim odronucem.
Misklim da nema škrtije ( koji Škoti i Bračani ) populacije od Sarajevske! Zanima me , a ne piše u članku , tko je finansirao izgradnju spomenika?
Zijo legenda najbolji gitarista Sarajeva je zaboravljen nazalost,sa njim je i umro novi primitivizam,od crvene jabuke ostalo samo ime.Steta sto se niko nije sjetio da organizuje koncert u njihovo ime.
Pa zar se moralo čekati 23 godine da se neko sjeti da postavi jednu mermernu ploču kao spomen na ove momke? Sramota.... ipak su obilježili jedan period i nekoliko generacije je odraslo uz njihove pjesme.