Muzika
10

Ivana Banfić se vratila sa singlom "Ranjena"

Klix.ba
Novi singl "Ranjena", kojim hrvatska pjevačica Ivana Banfić već neko vrijeme uspješno osvaja domaći eter, upravo je dobio i svoje videoizdanje koje potpisuje redatelj Dino Senčar.

Video za novu ljubavnu pjesmu "Ranjena", koja je muzički na tragu velikog hita "Godinama" Ivane i Dine Merlina, zamišljen je kao glamurozna zabava pod maskama, a sniman je u Rimskim termama, u Sloveniji.

"Već sam imala viziju kako bi spot za novu pjesmu trebao izgledati, a kad sam prvi put uživo vidjela Rimske terme shvatila sam da ga želim tamo snimati. Rimske terme zaista su posebne i cijeli prostor odiše nekom pozitivnom energijom, tu se osjećam kao doma. Priroda oko njih je prekrasna, oduševljena sam sekvojama i parkom s energetskim točkama, a bazeni su bez premca najljepši koje sam ikada vidjela", objašnjava Ivana.

Dijelovi spota snimani su u prostranoj sobi koja ima jacuzzi, na terasi s koje se pruža zadivljujuć pogled na okolna brda i rijeku Savinju, te u bazenu koji izgledom podsjeća na one antičke u kojima su svoje tijelo i dušu prije više od 2.000 godina njegovali stari Rimljani. Maske koje su lajtmotiv spota unikatan su rad akademskog kipara Tihomira Marinkovića i savršeno su se uklopile u mističan prostor povijesnog dijela Rimskih termi.

O pjesmi "Ranjena", koju autorski potpisuje Ante Pecotić, uz produkciju Harisa Čustovića, Ivana kaže: "Pjesma govori o ženi koja uprkos tome što je svjesna da je njena veza 'promašena stvar', odbija nešto promijeniti, odnosno krenuti dalje sama. Svako će pronaći za sebe poruku u toj pjesmi i doživjeti je na svoj način. Puno je danas takvih sličnih situacija, pogotovo među ženama, a koje ostaju zakačene u lošim vezama, a drži ih strah od promjene i misle da dalje ne mogu same, da im je potreban neko da bi živjele i egzistirale, što je pomanjkanje vjere u život i sebe, pa pristaju na kompromise... što znači, ne znam, voljeti sebe. Jer ako znaš ko si i kako voljeti sebe onda sigurno ne pristaješ na to da provedeš život s osobom i s kojom ti je loše".

Ivana Banfić, koja će uskoro proslaviti 25 godina svoje karijere, odlučila je publici ponuditi hedonističku bajku, kako vizuelnu tako i muzičku, koju je vješto zapakirala u spot koji će vas zavesti prekrasnim ambijentom Rimskih terma, raskošnim haljinama, te emocionalnom melodijom i tekstom.