Red Bull Presents
143

Helem Nejse u Operi za 8. mart dijeli poklone slavljenicama

D. B.
Polako se zahuktava atmosfera pred koncert sve popularnije grupe Helem Nejse, koji će se pod etiketom Red Bull Presents održati u sarajevskom Domu mladih prvi dan proljeća, 21. marta. U zagrijavanju za njihov prvi veliki samostalni koncert u glavnom gradu BiH, Helem Nejse najavljuje zanimljiv promo party na kojem će 8. marta, na Međunarodni dan žena, u Caffe baru Opera fanovima prirediti tri sata pozitive.

u pozitivu koja će trajati od 12 do 15 sati spada DJ Toshi koji će "vrtiti" muziku, zatim preslušavanje novog albuma "Gluten Tag", kao i pokloni za pripadnice ljepšeg spola kojima će biti podijeljen određeni broj ulaznica za koncert u Domu mladih.

Preslušavanje novog, trećeg albuma Helem Nejsea bit će ekskluzivno jer album "Gluten Tag" pod etiketom Croatia Recordsa u "eter" izlazi tek sedam dana poslije druženja u Operi, 15. marta. Tako će oni koji ove nedjelje dođu dobiti najbolji 'uvid' u ono što su Čika Gagara, Stihomir Klepić i Toshi Domaćin 'skuhali' u svojoj muzičkoj kuhinji koja je obogaćena i 'začinjena' rapom, rockom, reggaeom, dubom, etnom.

Uoči izlaska albuma Helem Nejse je objavio i singl 'More Than Weed', a reakcije na pjesmu i zanimljiv spot su više nego pozitivne. Kada tome dodamo da će produkciju na koncertu u Domu mladih raditi Red Bull vrhunski spektakl je zagarantovan, pogotovo jer Helem Nejse na live nastupima ima fenomenalnu interakciju s publikom koja doslvno zajedno s bendom sudjeluje u koncertu.

Helem Nejse je dosada objavio tri albuma, "Go u gosima", "Pola čovjek pola jedan" i "Gluten Tag", koji dolazi baš u pravi trenutak, u vrijeme masovnog iseljavanja iz BiH, što je problem na koji mladi umjetnici iz Helem Nejsea ukazuju na najpozitivniji mogući način – pozitivnom energijom koju žele prenijeti i na što veći broj fanova.

Može se reći da će koncert u Domu mladih biti kruna njihovog dosadašnjeg rada, ali i početak ostvarenja nekih novih planova.

Prodaja Early bird karata ide odlično, a s krajem promo partyja u Operi završit će i Early bird akcija. Nakon toga ulaznice će se od ponedjeljka moći kupiti po cjeni od 10 KM u Caffe baru Opera i preko sistema kupikartu.ba, bez dodatnih pozivnica.