Muzika
82

Hanka Paldum i Dženan Jahić spremaju magičnu novogodišnju noć u srcu Sarajeva

Klix.ba
"Sve sam više s tobom i kad sam sam, gdje god da odem tebi se vraćam. U mome srcu si ti, ljubav vrijedi čekati...", stihovi su i refren nove pjesme "Ljubav vrijedi čekati" Dženana Jahića, pjevača i autora brojnih hitova, ali i doktora medicine i dvadesetostrukog prvaka BiH u sportskom plesu.

Iako je čak prije šest godina napisao ove stihove, novi singl i propratni spot uspješnog pjevača publici će biti predstavljen kroz nekoliko dana. Kako kaže Jahić, bit će to prednovogodišnji poklon za njegovu vjernu publiku.

U novogodišnjoj noći, pak, Sarajlije, ali i gosti iz regije i inostranstva, moći će uživati u Dženanovom jedinstvenom šarmu i pjesmama u sarajevskom hotelu "Europe", gdje će Jahić nastupiti uz našu divu narodne muzike Hanku Paldum. Pripreme za najluđu noć i nastup u "Europi" su u toku, a nedavno su Jahić i Paldum na radnoj kafi dogovarali repertoar i scenario uz koji će goste uvesti u narednu 2017. godinu.

"Potrudit ćemo se da priredimo noć za pamćenje za sve one koji 31. decembra budu u Bečkoj kafani hotela 'Europe'. Imat ćemo vrhunski zvuk i ambijentalnu rasvjetu, a tokom nastupa pratit će nas bend od šest vrsnih muzičara. Tu noć otpjevat ćemo i nekoliko duetskih pjesama, pa ćemo vidjeti kako nam ide. Možda u budućnosti snimimo nešto zajedno, nikad se ne zna. Za Hanku sam prije dvije ili tri godine napisao jednu baladu koja joj se mnogo svidjela. Krojio sam je za nju, a pjesma ima u sebi i nešto svjetsko i posebno, baš kakva je i Hanka. Još uvijek se čeka pravi trenutak da se snimi i objavi, uzimajući u obzir da Hanka ima mnogo obaveza oko nastupa. Naše prijateljstvo traje dugo i sretan sam što ćemo zajedno pjevati u novoj godini", rekao je Dženan Jahić.