Muzika
0

Grupa "Skroz" snimila himnu za KK Bosnu

Sarajevo-x.com | ASK Sarajevo
Grupa "Skroz" završila je snimanje navijačke himne, čiji naziv je "Bosno igraj!" Muziku i tekst za pjesmu, snimanu u studiju Nedima Zlatara, načinio je Adnan Šaran, dok aranžman potpisuju svi članovi grupe "Skroz".

Zahvaljujući generalnom sponzoru projekta, bh. Internet pretraživaču Pogodak!, pjesma će se od utorka, 14. marta moći downloadovati sa Internet stranice KK „Bosna“, koji se nalazi na adresi www.kkbosna.com.

U narednim danima bit će nastavljeno snimanje spota, čiji su prvi kadrovi snimljeni na utakmici „Bosna“ – „Partizan“ u dvorani „Mirza Delibašić“. Režiju spota potpisuje Timur Makarević.

Također, u narednim danima će se članovi grupe „Skroz“ fotografirati u dresovima KK „Bosna“, za omot CD-a na kojem će biti objavljena pjesma i video. CD-ovi će se djeliti na prvoj utakmici KK „Bosna“ u doigravanju „Goodyear lige“, kao prilog pilot broja Magazina ASK tematski posvećenog ovom projektu.

Izdavač magazina ASK, čiji redovni izlazak kreće u junu, je Fondacija „Ask Sarajevo“. Izvršni producenti cjelokupnog projekta su Nedim Lipa, ispred grupe „Skroz“ i Fondacije „Ask Sarajevo“, te Emir Haračić, ispred KK „Bosna“. Haračić je, istovremeno, i designer omota CD-a i naslovnice pilot broja Magazina ASK.