Muzika
0

Grupa "Oasis" objavila kompilaciju najvećih hitova

FENA
Grupa "Oasis" objavila je dugonajvljivanu kompilaciju najvećih hitova "Stop The Clocks" sasatavljenu od osamnaest pjesama.

Uz dvostruki CD kao dodatni materijali uključeni su: DVD sa dokumentarnim filmom "Lord Don’t Slow Me Down", snimljenim na turneji. Osim osnovnih informacija o grupi, dokumentarac sadrži snimke urađene tokom oktobra i novembra ove godine, a prikazivat će "Oasis" na koncertima i u back stageu koje je grupa održala tokom 2005. i 2006. godine.

U ovo "De Luxe Best Of" izdanje, na DVD su još uvršteni "Lock The Box" – intervju s grupom, "Fade Away / Live at Chicago Metro ’94." i "Champagne Supernova / Live at Knebworth ’96.".

U proces osmišljavanja cover-a i bogato opremljene popratne knjižice - bio je uključen Noel Gallagher. Video spot grupe "Oasis", za prvi singl "Acquiesce", prikazan je na Yahoo-u – kao dio svjetske premijere krajem oktobra ove godine.

Spot je sniman na lokacijama u Londonu i Japanu, a režiser je Robert Hales – nedavni dobitnik "MTV Music" nagrade za najbolji spot.