Izrazili solidarnost
204

Galija prije početka koncerta u Slogi minutom šutnje odala počast stradaloj djeci

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Grupa Galija večeras je prije početka koncerta u klubu Cinemas Sloga u Sarajevu minutom šutnje odala počast stradaloj djeci. Publika je nakon toga uživala u njihovim brojnim hitovima.
"Ovaj koncert ćemo započeti minutom šutnje za svu tragično stradalu djecu", izjavio je Nenad Neša Milosavljević. Uslijedile su pjesme "U raju iznad oblaka", "Čujem te lepo kako dišeš", "Pevajmo", "Uzalud se trudiš" i mnoge druge.

Neša je ranije u razgovoru za Klix.ba izjavio da je Sarajevo uvijek imalo specifičan duh, senzibilitet i energiju.

"Nije slučajno da iz ovog grada dolazi puno značajnih umjetnika koji su obilježili kulturu bivše Jugoslavije pa i Balkana uopće, a smatram da suživot i sažimanje različitih kultura na jednom prostoru samo uvećavaju i bogate duhovno i stvaralačko djelovanje. Tako je i bh. publika uvijek bila otvorena i izrazito senzibilna pa smo se od samih početaka do danas uvijek neizmjerno radovali koncertima na ovom prostoru", kazao je.

Također je rekao da je muzika neraskidivi dio njegovog života.

"Vrlo je važno da je čovjek u skladu sam sa sobom, onda je lako uskladiti se i sa svijetom oko nas i pustiti energiju da nesmetano protiče trudeći se da barem na trenutak uhvatite i osvijestite tračak svjetlosti za kojim tragate", ispričao je.