Muzika
0

Festival United obilježava 10 godina mira u BiH

Sarajevo-x.com
U subotu 23. jula će u "Metalcu", pokraj Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu biti održan Festival UNITED, koji za cilj ima obilježavanje 10 godina mira u BiH. Na Festivalu će nastupiti bendovi iz zemalja, koje su prije 10 godina potpisale Daytonski mirovni sporazum.

Srbiju i Crnu Goru predstavljat će "Negativ", Hrvatsku grupa "Hladno pivo", dok će zemlju domaćina Festivala, Bosnu i Hercegovinu predstavljati grupa "Skroz".

"Namjera nam je bila da 10 godina mira u BiH proslavimo tako što ćemo na jednom mjestu okupiti bandove, koji u svojim zemljama predstavljaju 'novi talas', dakle mlade, kreativne snage, koje su poznate po svom antiratnom opredjeljenju" - kaže Adi Arapović, izvršni direktor firme za odnose sa javnošću i oglašavanje LINDEN, kojoj je pripala izvršna organizacija ovog događaja.

On naglašava kako je u proces organiziranja ovog Festivala uključen veliki broj ljudi.

"Promotivnom kampanjom rukovodi Nedim Lipa, design kampanje je djelo Aleksandre – Nine Knežević, a autor promotivnog spota je Timur Makarević. Programski direktor Festivala je Nedžad Podžić, za razglas je zadužen Murat Begović, a scenografiju Asim Osivčić. Tim Federalne televizije, koja će Festival snimati u cjelosti, predvodi Alma Abdagić" – ističe Arapović i dodaje kako za Festival vlada ogromno interesovanje.

Karte za Festival, po cijeni od 10 KM, već su u pretprodaji na štandu u Ferhadiji, te klubovima City Pub, MASH, Delikatesna radnja i ACCESS. Uz svaku kartu kupljenu u pretprodaji, Fondacija ASK SARAJEVO, kojoj je namjenjen cjelokupan prihod Festivala, poklanja novi, multimedijalni Cd grupe "Skroz" – "Afganistan".