Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jao bas mi je zao sto litvanija, estonija i latvija nece ucestvovati. bas su bili slatki ove godine. ali nista zato, ostaje mi da mislim na majine sise i guzove sa nadom da ce je neko u moskvi dobro oderati kad ja vec ne mogu. steta.
E stvarno ova Maja ima gluposti za izvoz :) Evrovizija jeste pod uticajem politike, uvijek je bila. Je li slucajnost sto je Yugoslavija pobijedila na Eurosongu 1990? (raspad Yugoslavije) Je li slucajnost sto je Srbija pobijedila na Eurosongu 2007? (odcjepljenje Kosova) Je li slucajnost sto je Rusija pobijedila na Eurosongu?
@edin 24,5 Volio bih vidjeti da li bi neko bojkotovao amerikance da je kojim slucajem ova manifestacija na svjetskom nivou. Meni su ti bojkoti smjesni......
Ja se ne bi ni takmicio vise, svakako je ta manifestacija odavno izgubila svoj smisao..medjutim, ako ove balticke zemlje odustanu, eto manje bodova za Rusiju, pa kad bi mi poslali recimo Dzenana Jahica ili Dadu Causevica,mislim da bi 2010. mi mogli biti organizatori:) A za Maju se slazem, bila je simpa onako kad je vodila ono Coca-Cola kino, bas prijatna fina gradska djevojka...ali kad se nafuras kao da si sama Ismeta Dervoz onda to ne ide...
\"Eurosong je nepolitička manifestacija\",ali u kurcu
pa zar nas zbilja morate jebat s evrosongom i mimo onih 6 mjeseci od oktobra do svibnja.
jarane alergican sam na ovu maju!!! kako on samo konta da je riba i da je renomirana novinarka, balavica obicna sklona visku kilograma! tjera me da je vrijedzam a to definitivno nije kulturno. antipaticna je strasno a mogla je biti veoma slatka i draga osoba, bar mi se cini... gora mi je od one emele, uuuuuuuu a tek ta, c c c!!! sta ba vise ljudi ovdje kontaju ko su?!?!?! bili jednom u dubrovniku i kontaju boga za muda ufatili! fuj!
ha,ha,ha... pa sve i da je rusija izvrsila napad na bih, nasi bi opet jedva docekali da se na toj paradi kica dokazu kao \"najorginalniji\" \"najbolji\" \"najperspektivniji\" jer \"cijela evropa ludi za nasim predstavnikom\" i \"imamo najbolju pjesmu\". zar ste mislili da bi nas to masilo?
ma nema veceg turbofolka od ono eurosonga,koje sranje!!
Odmah nakon pobjede Rusije na Eurosongu u Beogradu, ruski premijer Vladimir Putin izdao je direktivu kojom se formira organizacioni odbor Pjesme Evrovizije 2009. Čitav projekat organizira nacionalna televizija Ruske Federacije koja je i finansijski, ali i programski u cijelosti ovisna i podredjena drzavnom aparatu predvodjenim Vladimirom Putinom. Citav projekat donosi znacajnu zaradu, koja se direktno ili indirektno slijeva u budzet iz kojeg se dalje finansiraju izmedju ostalog i akcije kakvu je nedavno poduzela Rusija na teritoriji druge suverene i medjunarodno priznate drzave. Reci da manifestacija Eurosong 2009. u Moskvi nema nikakve veze sa politikom, i aktuelnim dogadjanjima, jeste jedna dosta povrsna konstatacija, koja zanemaruje vecinu aspekata jedne ovakve manifestacije. Posebno treba imati u vidu da je rijec o internacionalnoj manifestaciji koja podrazumijeva medjusobno postivanje i uvazavanje drzava i na svoj nacin doprinosi velicanju ideje internacionalizma. Apsolutno, Rusija, u ovoj konstalaciji odnosa, nije podobna biti domacin manifestacija kao sto su Eurosong 2009., kao i Olimpijada u Sociju 2014.godine i moje je misljenje da bi se u svakoj demokratskoj drzavi trebalo razmotriti da li biti dio necega sto samo po sebi nije ono zbog cega postoji, kao sto je u ovome slucaju Eurosong kao manifestacija. Svaka cast Estoniji i Litvaniji na principjelnosti. Gruzija je vec istupila, jer ucestvovati u necemu sto donosi novac kojim se naoruzava vojska koja napada i ubija narod te zemlje, svakako je besmisleno.
svi ce maju na redaljku
eto ga novi expert za eurosong buhhahahahahahahahaha
al je brate lijepa ova cengicka, nevjerovatno
Da nije malo rano poceti pricati o Eurosongu