Osim Lake u Liverpoolu
0

Estelle i Kanye West na dodjeli MTV nagrada

Sarajevo-x.com
MTV Networks International je danas otkrio imena i posljednja dva izvođača koja nastupaju na ovogodišnjem spektaklu Evropskih muzičkih nagrada – EMA 2008, koji će se 6. novembra održavati u liverpulskoj Echo Areni.

Riječima "Sa Estelle i Kanyejem Westom na spisku izvođača koji nastupaju u Liverpoolu, MTV bez sumnje može zauzeti stav da svojim gledaocima donosi najviše i najbolje“ izbor potvrđuje izvršni producent Richard Godfrey i nastavlja: "Oboje će na dodjeli nastupiti prvi put i tako možemo ponovno govoriti o jedinstvenosti i neponovljivosti ovogodišnjih nagrada EMA!"

Estelle se nedavno proslavila na dodjeli nagrada Mobo, gdje je slavila u kategoriji 'Best UK Female', kao i u kategoriji 'Best Song' sa velikim hitom 'American Boy', a sigurno će oduševiti i publiku u Liverpoolu i gledaoce ispred TV-prijemnika.

Kanye West je mnogim ostao u sjećanju po "provali" na pozornici u Kopenhagenu, kada nije želio da prizna poraz protiv dueta J.U.S.T.I.C.E., a Liverpool će osim njegovog, sigurno vrhunskog nastupa, možda doživjeti i uručenje nagrade u kategoriji 'Ultimate Urban', u kojoj je nominiran zajedno sa Beyonce.

Sve je veća napetost i u kategoriji 'Europe's Favourite Act', u kojoj se kao regionalni pobjednik za konačnu pobjedu bori i naš Laka. Mnogi smatraju da će konačni pobjednik biti jedan od favoriziranih predstavnika Rusije, Velike Britanije ili Finske, međutim već prošlogodišnji pobjednici kategorije New Sounds of Europe (estonski Bedwetters) su dokazali da su iznenađenja moguća. A Laka svakako spada među one koji su drugačiji, svježi, uzbudljivi i na neki vrlo poseban način drugačiji.

Do kraja glasanja je još nekoliko dana. 2. novembra glasanje završava, zato skok na http://ema.mtvadria.com i glasajte.