Muzika
0

Završen najpopularniji muzički festival u Švedskoj - Way Out West

Piše: Aida Bašić
(Foto: WOW)
Jedan od najpopularnijih muzičkih festivala u Skandinaviji Way Out West (WOW) završen je fenomenalnim koncertom Alicie Keys.

Fantastičnoj publici u Geteborgu Alicia je pjevala svoje najveće hitove i ponudila fantastičan scenski nastup. Inače, WOW je festival koji se od 2007. svake godine održava u augustu i traje tri dana. Na tri velike scene smještene u "Dvorac šuma" - parku smještenom u centru Geteborga ove godine predstavile su se najveće zvijezde svjetske muzičke scene.

Way Out West ugostio neke od najpopularnijih artista iz domena rock, funk, elektronske i hip-hop muzike, a neki od njih su Prince, Man Chao, Tiesto, Erikah Badu...

  1. godine ovaj festival je proglašen za najinovativniji festival na MTV O Music Awards.

Najveća zvijezda ovogodišnjeg festivala je sigurno Alicia Keys, no pored nje izvrsne nastupe imali su i Public Enemy, The Knife, Daniel Adams-Ray, Omar Souleyman, Alabama Shakes, Miguel, Danny Brown, Angel Haze, Rodrigez, Sibille Attar, Say Lou Lou i drugi.

Muzički dio festivala svake godine dopunjavaju i drugi kulturni sadržaji, kao što su filmske prezentacije, grafiti i poezija. Iz domena filma ove godine izdvaja se "Reincarnated: SnooP Lion", film koji govori o životu Snoop Dogga, kao i posljednji dio filmske trilogije "Easy Money", koji nosi naziv "Life Deluxe". On je svoju svjetsku premijeru doživio upravo u sklopu Way Out West festivala.

Vezani članci