Komentari (37)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Gdje si triler seljoberu.. odavno niko nista nije ofirnije i isfuranije rekao.. :))
Dubioza bravo! A,vi djeco ste samo isfrustrirane marionete koje jadne ništa u glavi(i u gaćama)nemaju pa brže,bolje;\"Ajmo,pljuvat nekog\" jer je dosegao nešto što mi jadni smrtnici nikada nećemo.Svaki od vas bi im dupe lizao,hipokriti jedni! Umjesto da njih blatite iz zavisti,naučite kako obrisati slinavi nos bez upotrebe rukava! I,da...Kada to naučite,možda i vi \"zbarite\" \"nešto\" ;)
Nekad je bio gost Zephanian danas je Loša. Nekad sam se naježio kad sam ih čuo (everything\'s destroyed but the river still flow) danas su MTV Adria Best Act Nominee. I dalje su jedan boljih BiH bendova, mada je pravilnije reći jedan uspješnijih BiH bendova.
Preloše
Ma vala album nije los, nema smisla reci da ne valja.Kad je firma ilegal onako dobro prosla, ovo je samo nastavak firme.Ako si bio na koncertima dubioze znas kako raja reaguje na pjesme blam, oni dolaze. Ovakve pjesme dobro prolaze kod raje. Lakse je ovo slusati uzivo i skakati, nego npr. neke komplicirane ritmove, ili neki trash metal band:D
Sve je to ok, dobri momci i imaju iskustva, naš najbolji bend itd, itd ali album je loš i to pravo! nema potrebe za štancanjem albuma to ne dobro ne, ne!
Kao prvo, ovi mladi fasisti i treseri (tipa morbig angel iliti sta ja znam) neka ne seru! Drugo, Dubioza i RATM. cuo si za RATM i kazes da sviraju ko dubioza! Ima jedna ili 2 pjesme (onaj kraj od \'Dosta\'\' il mozda onaj dio iz \'\'Oni dolaze\'\' da podsjeca na RATM) Trece dubioza, ne koristi \'\'socijalnu situaciju u zemlji da bi se nekako promovisali\'\'. Oni sviraju odavno i svugdje, valjda su se do sad dovoljno ispromovisali. Ljudi ti samo fino kazu u kako usranoj zemlji zivimo, kakve usrane polticare imamo, koja smo fukara da se to ne moze vise izdrzat. Mi smo najusranija zemlja u Evropi. Cetvrto: Ovi sto seru da je muzika toliko dobra da je daju dzabe. Pa jesi li cuo za rijec poklon majka mu stara. Poklonis li ikad ikome ista pobogu?? Nego da ja pitam prave ljude a ne ove kriticare: ko vako dobro dere ovu harmoniku? Nema niđe popis koautora;) , nista!
Evo, nakon 25 godina na R&R sceni bivse nam zemlje ja se osjecam kompetentnim da ustvrdim kako su ovi decki muzicko smece. Nije u pitanju tko ih voli ili ne. Rijec je o tome da decki nemaju vlastiti koncept i smek. Nazalost. Ima mnogo boljih momaka u Sarajevu od njih.
bravo za Dubiozu, a ovi Sda turbofolkeri sto vas kritikuju mogu samo da vam pocuclaju bong.. :) odlican album!!!!
Teen- bendic !! Mislim da bi mogli mnogo vise s obzirom na godine koje imaju ...
DK nema veze sa RATM.............RATM slusam od 95\' i oni nesviraju muziku koja vuce na rege i roots.....zato ne pricajte gluposti. a za DK mogu da kazem sve najbolje............SVAKA CAST DECKI ! ! ! ! ! !
@gradjanin: Apsolutno se slazem, o ukusima se ne raspravlja. Opet, smatram da je Dubioza daleko kvalitetnija nego kojekakvi \"pjevaci\" i \"pjevaljke\". Podcrtao si jedan problem: odsustvo odgovarajuceg muzickog autoriteta koji bi rekao sta je kulturno, a sta ne. Opet, kad bi takav postojao, mislim da bi rekao da je Dubioza ok, dok bi zabranio javno izvodjenje kojekakvim folkerima. Ali da, to je moje misljenje. Veliki pozdrav!
@DUBIOZA FTW Ne bi valjalo da smo svi isti jel tako? :)) A sto se ti kidas sta ko slusa? Ko si ti da sudis sta je muzicki kvalitet? Respect svim ljudima kojii slusaju sta god da slusaju. Treba postovati to a ne moras voljeti. Osim toga, ja ovde kritikujem dubiozinu \"furku\" (imaju oni po meni, fakat solidnih stvari) koja se odnosi na to da se putem iskoristavanja socialnih prilika u zemlji skrene paznja na bend.. motaj smotaj necu uopste komentaristati... Isto je sa Sulom i \"Che Guevara\" fazonom... klinci i to... a pjesme da te Allah dragi sacuva.. Sena pleseeeeee, odeeeeeee ali kazem: to je moj licni stav i imam pravo na njeg. Ne moze mi to niko zabraniti. Jel tako??? ;)
Naravno da se o kvalitetu DK može raspravljati ali malo je BiH b(r)endova koji su tako uspješni vani.
A dobro, nije ni Dubioza za svakoga.... Slusajte vi zato Seke, Cece, Mileta i kompaniju, oni su vrh produkcije i muzickog kvaliteta....