Muzika
4

Drumelody predstavlja prvi album "Intelligence Music"”

Klix.ba
Inovativan i originalan bend Drumelody na portalu muzickazona.ba predstavlja svoj prvi album pod nazivom “Intelligence Music”, a za koji je omogućen free download od 28.11.2013. do 28.01.2014.

Album “Intelligence Music” je nastao kao odgovor na potrebu za multimedijalnim izražavanjem, jer uslijed razvoja tehnologije na koncertima nije više dovoljno samo svirati, već i u upotpuniti koncert videom i performansom sa bogatim kombinacijama prostora i pokreta.

Na albumu svaka pjesma predstavlja posebnu video priču, te je dodatno uzbudljiv jer je proširio muzički krug zahvaljujući umjetnicima kao što su Sterma, Haris Ljumanović, Almir Nezić, Alen Ekmečić, Darko Knežević, Aleksandar Vuca, Nenad Kovačević, Mak Kulenović, Zlatan Karić, Muhamed Trnka i mnogi drugi koji su dali svoj doprinos u stvaranju ovog albuma.

[VIDEO] http://www.youtube.com/watch?v=AJfYzkoXl9I&feature=youtu.be[/VIDEO]

Bend će predstaviti dvanaest pjesama, od čega su četiri sa vokalom, uključujući već popularnu pjesmu “Stupski Peljto". U svojim live nastupima bend sinhronizirano izvodi audio i video, fx zvukove i šumove, te zaokružuju cjelovitu sliku apsurda da drum (bubanj) može proizvesti melodije, ali i video dirigentnom bubnjarskom palicom.

Drumelody je projekat koji predstavlja vizualni koncept za sva čula, i sprovodi u djelo ponekad zamršenu vezu između prostora, pokreta i muzike, te kombiniranom tehnikom akustičnih i elektronskih ritmova, “lupova” i različitih muzičkih instrumenata, prikazuje vizualiziranu pjesmu koja predstavlja priču u realnom vremenu.

“Ovo je zaista jedinstven doživljaj, jer sam uspio da u isto vrijeme spojim vizulanu umjetnost i svoju autorsku muziku u realnom", kazao je o novom albumu Berin Tuzlić.

Više informacija o bendu, kao i o novom albumu potražite na www.drumelody.tv i na Facebooku.