Muzika
0

VIDEO / Billy Andol - jedini bh. bend na MTV Adria

Sarajevo-x.com
Sarajevski sastav <a href="http://www.billyandol.ba/">Billy Andol</a> pronašao je svoj put do prestižne regionalne top-liste "Domaćica" na MTV Adria, sa spotom za pjesmu Galileo.

U jakoj konkurenciji, bend je izborio svoje mjesto na listi 20 najboljih lokalnih spotova regije Adria, a na kojoj se, između ostalih, nalaze i Elemental, Lollobrigida, Van Gogh, S.A.R.S. i Let 3.

"Pojavljivanje na top-listi Domaćica predstavlja samo početak velike borbe za 'mjesto pod Suncem'. Svjesni smo činjenice da je konkurencija u regionu zaista ogromna, ali smo i (samo)uvjereni da zvuk koji proizvodimo svakako ima potencijal za uspjeh. Tržište bivše Jugoslavije, sa preko 20 miliona ljudi, zahtjevno je i mi prirodno gravitiramo ovom prostoru zbog jezika kojim se izražavamo i muzičkog stila. Iskoristićemo priliku koja nam se pružila da još jednom pokažemo da Sarajevo i BiH mogu ponuditi kvalitet, čak i iznad regionalnog nivoa", kažu u Billy Andolu.

Zanimljiva je činjenica da je Billy Andol jedini bh. bend u konkurenciji na top-listi "Domaćica" te pozivamo Bosance i Hercegovce da ih podrže glasanjem preko jednog od tri web-sajta MTV Adria (mtv.rs mtv.si i mtv.com.hr).

U toku su pripreme benda za nastupe u regionu, a o terminima će publika biti blagovremeno obaviještena.