Muzika
0

Diary of Marčelo: Zavirite u svakodnevnicu poznatog muzičara

Klix.ba
Muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo jedan je od najcjenjenijih i najpopularnijih ličnosti i kritičara savremenog društva u regionu. Postao je dio svakodnevnice velikog broja ljudi kroz pjesme koje su neizostavne u skoro svačijim play listama, kroz romane koji često zauzimaju središnje mjesto u brojnim kućnim bibliotekama ili kao urednik edicije stripa Dylan Dog.

Sada se, zahvaljujući MTV kanalu i Raiffeisen banci pružila mogućnost da svi vi zavirite u Marčelovu svakodnevnicu i da ga zajedno uz MTV kamere pratite u korak tokom najuzbudljivijeg perioda u njegovoj karijeri. U specijalnoj emisiji Diary of Marčelo, koju premijerno možete da pogledate na MTV kanalu u utorak od 21 sat, vidjet ćete kako su izgledale pripreme za njegov najveći beogradski koncert u Hali sportova na Novom Beogradu, koji je zajedno sa grupom Elemental, održao 10. oktobra. Nakon toga vas vodimo sa Marčelom i Nensi u Milano na dodjelu MTV EMA dodjelu nagrada.

Druženje sa Marčelom počinje na konferenciji za štampu i potpisivanjem reizdanja romana "Zajedno sami". Koncert je sve bliži, sve više novinara traži intervjue, probe su učestalije, ali sve to izgleda ne opterećuje Marčela. Onda dolazi 10. oktobar - dan koncerta, veoma dug i naporan ali tako savršeno uzbudljiv! Bit ćete Marčelovi gosti u backstageu, vidjet ćete kako se odvijaju pripreme, kako se ekipa opušta i sa nestrpljenjem čeka da čuje prve note i huk koji će označiti da je stigao taj čas i da sve ono za šta su se spremali mjesecima konačno dešava.

Ako vas je ikada zanimalo kako se izvođač osjeća dok nastupa na najvećem koncertu u svojoj karijeri – Marčelo će vam lično saopštiti u ovom videodnevniku.

Kad su se utisci slegli, Marčelo i ekipa se odmorili, spakovali su kofere i uputili se ka Milanu, prijestonicu umjetnosti, mode i gradu domaćinu ovogodišnje MTV EMA ceremonije.

Kao što znate, Marčelo je bio nominovan za Best Adria Act nagradu, koju nažalost nije osvojio. Ali su on i Nensi, njegova prijateljica i pjevačica u bendu Filteri, posjetili ovaj događaj na koji su poveli i vas.

Blizu hotela u Milanu, u kojem su bili smješteni, nalazile su se prodavnice stripova i ploča koje su bile kao raj za Marčela. Naravno da nije odolio da isproba par kostima i kupi italijanska izdanja Dylan Dog stripova, nekoliko ploča, "orobi" Disney prodavnicu i ostane faciniran katedralom Duomo. A onda dolazi MTV EMA dodjela. Čijem nastupu su se Marčelo i Nevena najviše radovali, šta misle o fenomenu Justina Biebera, kako su se provodili dok je Novak Đoković uručivao nagradu i uz čije pjesme su najglasnije pjevali vidjet ćete u emisiji Diary of Marčelo.