Eurosong u Oslu
0

BiH nastupa u prvoj polufinalnoj večeri

Sarajevo-x.com
Bosna i Hercegovina, odnosno predstavnik Vukašin Brajić, nastupit će u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga 25. maja 2010. godine. Izvlačenje je održano danas u Oslu, u Norveškoj, pod nadzorom izvršnog supervizora takmičenja, Svantea Stockseliusa.

Na 55. takmičenju Eurosonga u Oslu nastupit će 34 zemlje, a izvlačenjem je danas odlučeno koje zemlje će nastupati u prvoj, a koje u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga.

Zemlje su bile podijeljene u pet ‘šešira’ na osnovu glasanja, odnosno uspjeha ostvarenog tokom ranijih godina takmičenja.

U prvoj polufginalnoj večeri osim Bosne i Hercegovine nastupit će i Srbija, te Makedonija, dok Hrvatska nastupa u drugoj polufinalnoj večeri Eurosonga, 27. maja 2010. godine.

U prvoj polufinalnoj večeri nastupaju Srbija, Finska, Rusija, Grčka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Island, Moldavija, Malta, Portugal, Makedonija, Latvija, Bjelorusija, Poljska , Albanija i Estonija.

U drugoj polufinalnoj večeri nastupaju Švicarska, Litvanija, Gruzija, Turska Irska, Slovenija, Švedska, Ukrajina, Holandija, Bugarska, Hrvatska, Danska, Azerbejdžan, Kipar, Rumunija, Izrael i Armenija.

Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu u Norveškoj predstavlja Vukašin Brajić s pjesmom "Munja i Grom", Dine Šarana.

Pjesma će premijerno biti predstavljena bh. publici 7. marta 2010. godine.