Novi singl
1

Bh. DJ Damir Karišik objavio spot za pjesmu "Tehno boje" s nadolazećeg albuma

I. S.
Damir Karišik, poznatiji kao Karinho, objavio je spot za pjesmu "Tehno boje s nadolazećeg albuma "Danas sve, ništa sutra".

Zanimljivost vezana za ovaj spot jeste ta što je rađen "deep fake" tehnologijom. Bh. javnost Karinha poznaje kao pisca pjesme "Idemo ludo, idemo jako", koja je bila hit navijača kada se 2014. naša zemlja takmičila na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu.

On je 2013. godine pobijedio na takmičenju Burn Studios Residency i ljeto proveo nastupajući na Ibizi kao jedini DJ predstavnik naše zemlje.

"Burn Studios Residency program se pozicionirao kao najrelevantnije DJ takmičenje u Evropi zbog prilike koju pruža umjetnicima da žive svoj san te iskoriste priliku koja ih može lansirati na svjetsku muzičku scenu", rekao je tada Dino Sušić, tadašnji voditelj Ibiza Burn Residency projekta.

Damir je nastavio saradnju s bendom Velahavle pa je tako na njihovom posljednjem albumu "22:22" radio na tekstu za pjesmu "Kad ti kažu", koju su, pored Samira Hodovića, otpjevali mladi reperi Black Beriz i Stoposto.