Muzika
0

Sjajna gošća iz Bugarske upotpunila događaj na koncertu benda Velahavle

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U amfiteatru Doma mladih u Sarajevu sinoć je u okviru trećeg koncerta projekta Muzička scena Kaktus nastupio bend Velahavle.

Ovo je bila prilika da predstave pjesme s posljednjeg albuma, "What About Now", izdatog krajem prošle godine, i "Reconnect" iz 2005.

Na pozornici im se tokom dvije pjesme pridružila i mlada bugarska pjevačica Emira Bukvica, koja sarađuje s bendom, a izvela je duet "Starf" s vokalom Samirom Hodovićem, te pjesmu "The World I Know".

Bend je također izveo i jednu od svojih prvih pjesama "Prva brzina", te singlove sa posljednjeg albuma: "Inside Always Rains" i "Kolortechina", kao i brojne druge pjesme, uključujući i odličnu izvedbu njihove poznate pjesme "Prituri se planinata", uz podršku gošće, bugarske pjevačice Ralitse Kashove.

Za VJ-ing je bio zadužen dobro poznati VJ tim Repetitor VJz, dok su prije i poslije koncerta muziku puštali mladi i perspektivni DJ El Karinho (ujedno i član benda Velahavle – Damir Karišik), te Djarmah, renomirani DJ poznat po brojnim nastupima u inostranstvu.

Podsjećamo da će se koncerti u okviru Muzičke scene Kaktus odvijati od aprila do jula 2013. godine. Projekt je nastao s namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih.

Sljedeće sedmice će u okviru Muzičke scene Kaktus nastupiti sarajevski bend Erogene Zone, a potom će uslijediti i nastupi izvođača KZU Ole, Ole & PZU Oje, Oje, Killing Jazz Hard Core Baby, Skroz, Zoster...

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.