Rasprodano kafansko veče
110

Arena u Zagrebu pretvorena u kafanu: Na društvenim mrežama zgroženi, a pojavio se i Spiderman

N. O.
Screenshot/TikTok
Screenshot/TikTok
Sinoć je zagrebačka Arena pretvorena u veliku kafanu gdje su nastupile najveće regionalne zvijezde folk muzike, a pored Đanija, Jane i drugih na kraju se na bini pojavio i Spiderman.

Publiku su na događaju nazvanom Kafansko veče zabavljali Đani, Ljuba Aličić, Jana, Dejan Matić, Mirko Plavšić, Zorana Mićanović i Emir Đulović uz pratnju "mega kafanskog orkestra", kako su naveli organizatori.

Premda je Arena bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta, na društvenim mrežama ovaj događaj je izazvao zgražanje i gnušanje javnosti u Hrvatskoj.

@kafansko.vece Apsolutni haos u PUNOJ KAFANI sinoć 🥃🔥 #fyp #foryou #foryoupage #kafanskovece #arenazagreb #djani #balkan #viral #goviral ♬ original sound - KAFANSKO VEČE

Na Facebook stranici Zagreb.info ispod objave fotografija sa sinoćnjeg nastupa folk zvijezda nizali su se negativni komentari.

"Krajem godine moj rodni grad je dotakao dno dna", "Stvarno je bilo kakav komentar suvišan, prestrašno", "E moj Zagrebe", "Zabranimo ovu manifestaciju, turbofolk i cajke u Republici Hrvatskoj", "Užas ko se doselio", samo su neki od komentara.

Komentari na fotografije iz Arene (Screenshot/Facebook)
Komentari na fotografije iz Arene (Screenshot/Facebook)

Ipak bilo je i onih koji su pisali kako svako ima izbor da sluša šta god želi.

Podsjetimo, u više navrata u hrvatskim gradovima razni muzičari bili su zabranjivani zbog vrste muzike koju izvode. Također, niz koncerata Aleksandre Prijović izazvao je slične komentare, a mnogi su u anketama tvrdili i da nisu čuli za ženu koja je samo u ovom gradu uspjela rasprodati pet koncerata zaredom.

@korner_zastavica Malo sam promjenio masku.. 😅 #foryou #hrvatska #arenazagreb #kafanskoveče @KAFANSKO VEČE ♬ original sound - Korner Zastavica

Sinoćnji događaj obilježio je i još jedan zanimljiv performans, gdje se na bini uz sve folkere ukazao i Spiderman.

"Kakav bolan, Spiderman. A vodi ga", kazao je voditelj manifestacije, a potom su uskočili zaštitari. Međutim, sudeći po "performansu" djeluje da je riječ o uigranoj tački.