Muzika
0

Amy Winehouse u klinici za odvikavanje

Sarajevo-x.com
Britanska soul pjevačica Amy Winehouse, čiji je snimak uživanja u opojnim drogama procurio u javnost ove sedmice, prijavila se u kliniku za odvikavanje, saopštila je njena producentska kuća.

Problematična pjevačica Amy Winehouse (24), koja je u zadnje vrijeme bila zatrpana pitanjima o navodnom korištenju droga, otkazala je nastup planiran za dodjelu NRJ nagrada u Francuskoj ove subote, izvjestili su američki mediji.

Njena producentska kuća dala je izjavu novinarima u kojoj se navodi da je pjevačica otkazala planirani nastup na dodjeli NRJ nagrada zbog prijavljivanja u kliniku za odvikavanje te da je shvatila da joj je potreban poseban liječnički tretman da bi nastavila sa odvikavanjem od droge.

Amy Winehouse je jedna od najpopularnijih i najprodavanijih britanskih pjevačica čiji je album "Back to Black“ prošle godine u decembru nominiran za šest Grammyja. "Back to Black“ se prodao u približno pet miliona primjeraka širom svijeta, uključujući prodanih 1,3 miliona u SAD-u.

Britanska policija namjerava istražiti snimak na kojem Winehouse navodno puši crack kokain. Isječci snimka su objavljeni ove sedmice u tabloidu The Sun.