Muzika
247

Amira Medunjanin i Halka u BKC-u 27. juna

Klix.ba
Amira Medunjanin
Amira Medunjanin
Amira Medunjanin i Halka nastupit će u dva odvojena koncerta koja 27. juna u Bosanskom kulturnom centru organizira agencija Gramofon.

Za 19.00 sati najavljen je koncert ansambla Halka, koji se upravo priprema za snimanje svog drugog CD-a, a repertoar koncerta će, osim popularnih hitova koje članovi ansambla izvode na svojim nastupima, činiti i do sada rijetko snimane i izvođene sevdalinke koje se smatraju skrivenim draguljima sevdaha.

Koncert Amire Medunjanin bit će održan isti dan u 21.00 sati, a bh. publika će prvi put čuti pjesme sa Amirinog novog albuma "Silk & Stone" objavljenog prošlog mjeseca za Aquarius Records. Na koncertu će Amira nastupiti sa svojim međunarodnim ansamblom kojeg čine pijanista Bojan Zulfikarpašić, kontrabasista Nenad Vasilić, oudista Ufuk Kaan Icli, kanunista Emin Esen i gitarista Boško Jović.

Ulaznice za pojedinačne koncerte se u pretprodaji kod uličnih prodavača i na blagajni BKC-a mogu kupiti po cijeni od 10 KM. Na dan koncerta ulaznice će koštati 15 KM. Koncert se organizira u saradnji sa francuskom organizacijom Mission du centenaire de la Première Guerre mondiale, u okviru programa "Sarajevo, srce Evrope".