Prikupila komplimente
40

Amira Medunjanin se odlučila na veliku fizičku promjenu: Nova frizura za novu turneju

I. S.
Foto: Pixsell/Matija Habljak
Foto: Pixsell/Matija Habljak
Bh. interpretatorica sevdaha Amira Medunjanin odlučila je prije turneje odlučila napraviti veliku fizičku promjenu, tj. ofarbati se u pepljasto plavu.

Sudeći prema reakcijama njenih pratitelja na društvenim mrežama, nova boja je pun pogodak.

"Kada imaš lijepo lice, onda svaka frizura dobro stoji", "Frizura je odlična", "Promjena za pet. Svježija boja vrh", "Predivna ženo, sretan put, i dobre zabave vam želim", neki su od komentara na Instagramu.

Očekuju je nastupi u Opera Houseu u Sydneyju, Brisbaneu, Adelaideu, Aucklandu, Melbourneu... U ranijem intervjuu za Gloria.hr se osvrnula na to što je neki zovu bosanskom Billie Holiday.

"Uvijek kažem da je nemoguće bilo koga uspoređivati s neponovljivom Billie Holiday, a priča je počela davne 2004. godine nakon objavljivanja albuma 'Rosa', kada se novinar iz britanskog časopisa Guardian, Gart Cartwright u jednom od intervjua dotakao glazbenih žanrova koji su u 20. stoljeću nastali u Americi i pritom je spomenuo pojedine muzičare iz prve polovine prošlog stoljeća, sve u cilju da na neki način nađe poveznicu, kako bi britanskoj publici približio poetiku tradicionalne glazbe s ovih prostora", navela je.

Također je spomenula da je imala sreće što je uvijek dobijala pozitivne kritike.

"Znate, za ovih 20 godina koliko živim u svijetu muzike, pokušavala sam dati svoje viđenje tradicionalne muzike, kao i autorske pjesme koje su nastale inspirisana tradicijom kroz različite saradnje s muzičarima koji su dolazili iz drugih mjuzičkih žanrova, tako da je svaki album neka druga priča i potpuno novi početak. Kada govorimo o kritici, drago mi je da sam upravo zbog otvorenih i iskrenih refleksija u prethodnim godinama i ja nekako sazrijevala i bila nadasve zahvalna za sve ono što kritičari mogu jasnije vidjeti i procijeniti od nekoga ko je direktno uključen u proces stvaranja muzike", rekla je.