Muzika
1

11 finalista u borbi za nagrade petog Jelen Demofesta

Klix.ba
Jelen Demofest dočekao je svoje peto finale. Večeras, od 21 sat očekuje nas nastup velike jedanaestorke koja je svojim nastupom šarmirala i ubjedila žiri u kvalitet autorske muzičke izvedbe.

Petočlani žiri imao je pune ruke posla jer je od 30 odabranih od prijavljenih 395 trebalo da izaberu samo one koji imaju potencijal pobjednika ovogodišnjeg izdanja festivala. Vasil Hadžimanov, Vlatko Stefanovski, Mladen Matović, Bane Antović i Brana Janković u dvije takmičarske večeri odlučili su da u finale idu:

Rollin Humes – Rijeka Kraj programa – Rijeka Hellcats – Ljubljana Dan Rice – Skoplja Lazy Cats/Djo El Virtuozo – Kragujevac Ljubičice – Beograd Sharks, snakes&planes – Beograd Neuro – Banja Luka Vanja The Frog – Banja Luka Vila Filozofina – Beograd

Dede Putra – Bihać

Beogradska, banjalučka i riječka scena još jednom su dokazale svoju muzičku regionalnu dominaciju te će konkurencija u finalu, pored kragujevačkog, bihaćkog ljubljanskog i makedosnkog benda biti zaista jaka.

Pobjednik 5. Jelen Demofesta osvojiće snimanje i produkciju albuma u profesionalnom studiju, kao i snimanje i produkciju spota za odabranu numeru koji će realizovati i emitovati MTV. Drugo i treće mjesto osvojiće binsku opremu u vrijednosti od 3000, odnosno 2000 eura.

Pored glavnih nagrada na finalnoj večeri biće dodijeljena i nagrada najboljem basisti ovogodišnjeg Jelen Demofest koja podrazumjeva ručno izrađen plavi bas.

Na drugoj takmičarskoj večeri po prvi put u okviru festivala dodijeljena je i nagrada za novinara 5. Jelen Demofesta koji se u toku prethodnih godina najviše zalagao za promociju demo scene i njihovog stvaralaštva, i ove godine bila je to gđa Branka Glavonjić, novinar Radio Televizije Srbije.

Od ove godine, nagrada za najistaknutijeg novinara promotora demo scene će postati tradicionalna.

Imena pobjednika biće objavljena odmah nakon odluke žirija na sajtu www.jelendemofest.org.