Muzika
1

Rekordan broj prijava za ovogodišnji Demofest

Piše: G. D.
Konkurs za takmičarske demo sastave osmog Jelen Demofesta zvanično je okončan, a ove godine ponovo je stigao rekordan broj prijava – njih 461, što je za četiri više od prošle godine.

Najviše prijava stiglo je iz Srbije (199) i Hrvatske (125), nešto manji broj iz BiH (96), dok je povećan broj prijava iz Slovenije (20), Makedonije (12) i Crne Gore (9).

"I ove godine smo uspjeli oboriti rekord kada je riječ o broju prijava za Jelen Demofest, iako se ne radi o velikoj razlici u odnosu na prethodnu godinu. Ipak, kako rekordi postoje da se obaraju, ne možemo da ne budemo ponosni i zadovoljni ovakvim rezultatima", rekla je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Dodaje da je sada pred stručnim žirijem zaista ogroman posao preslušavanja 922 pristigle numere i odabira 30 bendova koji će se takmičiti u Banjoj Luci.

"Nakon što žiri završi ocjenjivanje, na osnovu broja pristiglih glasova znat ćemo kojih 30 bendova ćemo slušati u Banjoj Luci u julu. Kada je riječ o revijalnom programu festivala, zadržali smo prošlogodišnju koncepciju, te će pored pobjednika sedmog Jelen Demofesta, publika moći čuti i vidjeti tri poznata regionalna izvođača, ali i tri svjetske muzičke zvijezde", navela je Janković.