Komentari (251)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sta reci??' licimjerje ili bezobrazluk....ili sta? "oko 1425. godine u Blagaju, u čuvenoj porodici Kosača. Jedna je od rijetkih koja je preživjela pad Bosne, a njena neizmjerna snaga, vjera, mudrost, hrabrost, bol i ljubav prema domovini " A ovamo srvasvaju na Tursku na svoje agresore,djeca im se zovu po osmanliskim vazalima,vođama, junacima.... a ovamo nosaju ljiljane i glume sta??? objasnite mi to???
@ronex Cuj "tesko vama izmisliti o manastirima"! Ajde TI meni izmisli jednu dzamiju u BiH prije dolaska Osmanlija na ove prostore. -SAMO NADJI JEDNU I POSALJI MI BR.ZIR.RACUNA DA TI UPLATIM 100EUR ZATO STO SI PAMETAN...JE LI POSTENO?
E moj panju. Islam je na ove prostore dolazio puno prije Osmanlija. Arapi su u 9. vijeku drzali gotovo citavu Spaniju, Italiju, Francusku i druge dijelove. Arapi su redovno kao trgovci najvise sa Sicilije dolazili na nase obale, pa su tako ubrzo nikla i naselja u kojima su zivjeli. Najpoznatiji su Kumani i Penegezi, prva dzamija je izgradjena "sjeverno-dalmatinske obale" koja se tada zvala "bedemi islama" Na dosta mjesta u BIH su pronasli mezar, koji nema nikakve veze sa Osm.
Kad su Osmanlije dosle u Bosnu, u to vrijeme je postojalo samo 35 franjevackih objekata koji su sirili katolicizam. Poanta je da je Bosna uvijek i samo imala objekte Crkve Bosanske koja NIKADA nije imala nikakve veze sa islamom, katolicanstvom niti pravoslavljem. Sve tri religije su dosljaci na prostore danasnje BiH. Licno smatram veilikim hairom zbog dolaska islama u Bosnu :) Sve info mozes provjeriti na dva mjesta: Franjevacki samostan-Fojnica, Turski defteri-Istanbul :)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
O boga ti vi ste je bosnjaci tj turci i istjerali... koji ste vi prevaranti. Kulina bana povelja pocinje sa u ime oca i sina.. a vi m dignete spomenik, i gle cuda fali ta recenica..ma mrs ..
osim sto nije bila kraljica, nego maceha zadnjeg kralja
fino i ovo ime duplo katarina bosna pa prezime
Pro forma republika BiH. Mi i danas imamo kraljevinu, uredjenje -nepotizam (na svim nivoima).
nudim se da ti budem kmet
Katarina,klasična sponzoruša...promijenila vjeru da se uda za kralja,a onda pobjegla u dubrovnik a ostavila djecu Turcima u Bosni...i onda kao ona nama vakonako...u MP3
@lik55555555 ma šta ti znaš..nasilno su te pokatoličili njen muž,kralj tomašević a Hrvati te prije 100 godina zbog kaatoličanstva asimilirali u hrvatsku naciju, sad si šatro Hrvat ...i ti bi sad samnom da duiskutuješ..ccccc
@lik55555555 opet nasilno pokatoličeni Bošnjak aka Hrvat ima potrebu objašnjavati neku svoju pseudoistoriju,..,Hrvoje Hrvatinić.od oca Hrvata (Hrvatinić) i majke Bošnjakinje(Kotromanić-sestra bana Stjepana Kotromanića,)nikad kršten,odan bosanskom kralju i crkvi bosanskoj,, se borio svim silama za bošnjačke interese protiv Ugara i ugarskih vazala Hrvata i nastojanja Vatikana (od 11 vijeka su hrvati samo još mađarski vazali)
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Salu na stranu, lijepa katolkinja!
Crne dimije NISU znak žalosti za kraljicom, one su znak okupatora Bosne. Kako samo lažu, ko Turci. " Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući niko krupno ka Turčin ne laže. "
@kiksi11. Jes to sve uz gusle izrecitovao?
i dan danas žene u tom kraju nose crninu na glOvi u znak žalosti za kraljicom, dok bošnjaci arlauču neartikulirane arapske riječi i mašu tursko čečenskim zastavama.. i onda hrvati ruše državu ahihihihi.
@lik55555555 reci hjoj liče !
najjace mi je kad bosnjaci uzdizu velikane tvrtka,katarinu...U svim zemljama svijeta vecina imena nose po bivsim vladarima,carevima,kraljevima,samo u bosni odnosno kod bosnjaka nije to slucaj, cudno zar ne?cemu svojatanje neceg sto nema veze s tvojim obicajima vjerom itd.Katarina je bila vezano uz katolicku crkvu,uz vjeru,a danas j ebosnjaci guraju pod svoje.u hrvata tomislav,kresimir,zvonimir,u srba petar,lazar,samo kod bosnjaka nema navodnih njihovih kraljica katarine,tvrtka!
A što me zažiga kad naleti ona babetina na slici br. 5
Srednjovjekovni bošnjani nisu prihvatali katoličanstvo zbog pedofilije njihovog sveštenstva a nisu voljeli ni grčkoistočnjake zbog jasno naglašenog pederluka popova.
Sporno je jer u to vrijeme nije bilo Hrvata, pogotovo ne u BiH. Stanovnici Bosne ukljucujuci i ovu kraljicu su bili Bosnjani. Oni koji su nakon Turskog osvajanja zadrzali hriscansku religiju su krajem 19 i pocetkom 20 vijeka dolaskom Aust. monarhije prevedeni u Hrvate odnosno Srbe. Tvrditi da je kraljica Katarina Hrvatskog porijekla samo zato sto je uobicajeno da danas nakon 500-600 god ovo ime uglavnom nose Hrvatice je nonsense.
dobra ivana
Katarini na grobu u Rimu piše Bosniensis što svi Historičari na svijetu pa čak i sprski i hrvatski poput Vjekoslava Klaića prevode kao Bošnjak. Samo kod nas ludi katolički kmetovi hoće da su Hrvati. Blentav i pomahnitao narod. Jebiga vidjela žaba da se Konj podkiva pa i ona digla nogu :D
Ja mislim da je izvorno "Bošnjanin" ali da postojimo otkad i komšije, pa čak i duže od njih, to je činjenica
Nisu oni blentavi, nego su lukavi i to sve rade planski. Bosna je najstarija evropska drzava, tu su nepregledna historijska bogastva, pa zato Hrvati i Srbijanci kradu nasu historiju, nase objekte, autohtone vrste, pisatelje, pjesnike itd. samo da bi dokazali kontinuitet njihovog postojanja. Srbija je prvi put dobila SAMOSTALNOST 1878. godine, Hrvatska 1991. godine, dok je Bosna tu od 1189. godine. Evo jedan primjer! Monteno je zivio nekoliko godina u Zg, i to je jedina veza sa Hrvatskom
PRIKAŽI ODGOVORE (14)