Predivna večer
149

Zeničanin Ivan Jelić s Ethno Remakeom nakon godinu dana ponovo nastupao u Zenici

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Zeničanin Ivan Jelić nakon godinu dana nastupa u zemljama regiona u nedjelju navečer nastupao je na velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a svim prisutnima poklonio je predivnu muzičku večer.

Projekt Ethno Remake je napravio upravo Jelić, u sklopu kojeg je okupio pet akademskih umjetnika, a okosnicu instrumentalne podloge čine kontrabas, harmonika, violina, klavir, gitara, klarinet te perkusije.

Sve to zajedno uz Ivanov predivan glas svim prisutnima u Bosanskom narodnom pozorištu je upotpunilo kišnu nedjeljnu večer. Jelić je otpjevao neke od najpoznatijih tradicijskih pjesama i napjeva nastalih na području Jugoistočne Evrope i šire, a u obraćanju prisutnima je kazao da mu je uvijek drago doći u svoj rodni grad.

"Dok sam pjevao prvu pjesmu sjetio sam se da su Oliver i Gibonni u Parizu pred osam ljudi održali savršen koncert koji im je bio jedan od najljepših u životu. Vas je ovdje oko 208 i ne znam zašto nama ne bi bilo još ljepše. Nisam pjevao u Zenici godinu dana, imao sam mnoge nastupe na drugim lokacijama, ali pjevati ovdje u svom gradu, među svojim ljudima i gledati vas sve s kojima sam odrastao je poseban osjećaj i neuporediv s bilo čim", kazao je Jelić.

U prilogu pogledajte kratki video izvedbe pjesme "Jovano Jovanke".