Kultura
0

Vrisak kroz svilenu paučinu u Tuzli

Sarajevo-x.com
Promotori zbornika i čitaoci biblioteke
Promotori zbornika i čitaoci biblioteke
Narodna i univerzitetska biblioteka 'Derviš Sušić' u Tuzli je 7. maja ove godine bila mjesto okupljanja ljubitelja poezije. Naime, šest učesnika je promovisalo zbornik poezije 'Vrisak kroz svilenu paučinu'.

To su bila tri autora Livija Reškovac iz Osijeka u Hrvatskoj, i Alarmovci Jasmin Mujanović Mag i Branislav Lukić Luka iz Bosne i Hercegovine, te urednik zbornika poezije Zvonko Horvat iz Osijeka, i dva recenzenta profesori Amir Hodžić i Mihad Sakić.

Na jedinstven način promotori su, kao i na dosadašnjim promocijama na regiji Balkana koje su privukle veliku zainteresovanost posjetilaca, razgovarali o knjizi i čitali stihove iz zbornika.

'Sljedeća promocija zbornika poezije Vrisak kroz svilenu paučinu je u Osijeku u Hrvatskoj 28. maja, a ovo vrijeme između promocija ćemo iskoristiti tako što ćemo svoje snage koncentrisati na nastavak izrade muzičkog video klipa Ramayana', kazao je direktor INDA d.o.o. i menadžer Alarma Denis Dugonjić.

Po završetku promocije moderator Suada Mujačić, bibliotekar, je pročitala imena najvjernijih čitalaca Narodne i univerzitetske biblioteke 'Derviš Sušić' kojma su autori poklonili po jedan primjerak zbornika poezije 'Vrisak kroz svilenu paučinu'.