Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada bi od ovog Bosansko-Turskog prijateljstva moj standard osjetio makar jednu KM veću penziju od 326 KM to bi mi i značilo nešto, ovako neka se raduju oni koji hajruju.
Ko imalo poznaje svoju vjeru znace da je ovo cisti kufr I sirk. Jednog dana Rumi upita Sirijanosa: ’Šta kršćanski teolozi vele za Isaā? ’Vele da je Bog’- odgovori Sirijanos. „Reci im da je Muhammed veći bog od njihovog boga“- uzvrati mu Rumi, i to ponovi tri puta.“[3] Kaže u stihu br. 1345: „Kada čovjeka osvjetli Božija svjetlost, prihvatljvo je da mu meleki sedždu čine, jer Allāh ga je odabrao! Tako isto je prihvatljivo da mu sedždu učini čovjek čija se duša očistila od sumnji i oholosti, i nalikuje melekima.“[6]
@klix.komentatorica Uz dužno poštovanje i bez namjere da uvrijedim tvrdim da su ova pisanja, vjerovanja i tumačenja isključivo za džamije i ličnu upotrebu.
daj nam ti brate reci sta je to ovdje kufr ili sirk. Zasto zbog cega .
ovo trebaju djeca u skoli na likovnom da uce (izmedju ostalog naravno)
da Bog sacuva ovih sufijskih zabluda, tarikata, probadanja I huktanja
Umjereni tarikati i nisu tako loši. Mesnevija je knjiga na listi UNESCO-a od 2007.
@antibiotik Kaže Rumi u stihu br. 2437: „Nije žena ta koja se voli, nego je ona svjetlo Božije. Reci: „Stvoritelj je ona“ ili „nije stvorena“ – isto je![4] Kaže u stihu br 1319: „Šejh je kao Bog, radi ono što radi bez ikakvih instrumenata, podučava svoje muride bez ijedne riječi.“[5] I ostale budalastine, mozete pogledati jos neke na ovom linku http://dzemat-sabah.com/index.php?option=com_content&view=article&id=348:kufrovi-delaluddin-rumija-sufijskog-duhovnog-vodze-&catid=36:football&Itemid=58
PRIKAŽI ODGOVORE (3)