Kultura
0

Večeras sedam koncerata na Jazz Festu

Klix.ba
Nakon sinoćnjeg sjajnog početka 20. Jazz Festa, danas drugog dana festivala, publiku očekuje 7 koncerata.

Program počinje koncertima u Pozorištu mladih. U 18.00 nastupa Tatran, trio koji čine muzičari mlade generacije. Nakon kraće pauze, u 19.15 polusatni solo koncert održat će iznimni francuski gitarista Marc Ducret, a u 19.45 na scenu izlazi Samuel Blaser Trio, trio švicarske zvijezde u usponu.

U Bosanskom kulturnom centru u 20.30 njemački duet trubača Markusa Stockhausena i pijaniste Floriana Webera, vrhunskih umjetnika bogatih karijera i diskografija, dobitnika brojnih nagrada predstavlja publici zajednički projekat Inside Out, a u 22.00 virtuozni Taksim Trio održat će koncert na kojem će izvesti repertoar novog albuma.

Ulaznice za ove koncerte možete kupiti u BKC-u (od 10.00 do 23.00) i Pozorištu mladih (sat vremena prije koncerta), a ulaznice za ponoćni koncert Matije Dedića odavno su rasprodane. Matija u 23.45 u Gradskoj vijećnici svira muziku svoga oca, što je regionalno najuspješniji klavirski projekat u istoriji.

Od 23.00 u klubu Monument počinje koncert bh. muzičara i regionalnih gostiju, a nakon toga uslijedit će jam session polaznika Music Meetinga, gostiju Jazz Festa i svih koji im se žele pridružiti na sceni.