Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I treba vala, red je bio
dobro ste se sjetili
Sve pohvale za direktoricu, njen trud da sačuva ovo istorijsko blago.
kada pogledamo u kakvom stanju se nalaze nasi muzeji znamo ko vlada na politickoj sceni.
""Trenutno se nalazimo u fazi osiguravanja novčanih sredstava, a obnova bi obuhvatila krov i fasadu koja je nedavno ugrozila sigurnost pješaka", rečeno je za Klix.ba iz Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine." Naravno da nema novćanih sredstava, a kako će i biti kad šačica ljudi živi luksuznim životom, a ostatak BiH gladuje. Jedan nam je muzej zatvorn! Drugi se urušava, a novca nema za sanaciju, jer naše rukovodstvo ne zanimaju muzeji. SRAMOTA! KAKVI SU NAM MUZEJI, TAKVA NAM JE DRŽAVA! FOTOGRAFIJA MUZEJA JE KRITIČKI OSVRT NA BiH!
prodji kroz sarajevo i napravi anketu koliko je gradana u zadnjoj godini posjetilo muzej ili neki drugi kulturno-historijski objekat, garantujem da ce postotak ispitanih biti ispod 10%
SDA krenula u obnovu Zemlje hehe :D
To bi bilo genijalno, ovo je jedno od ljepsih arhitektonskih zdanja nase drzave i steta je drzati ga u otuznom stanju.
Majke mi moje, kontala sam da necete nikad obnoviti fasadu ovog muzeja ! Kao ono historijski, rupe od gelera...i tako ..
Od cega je gradjen ako nakon 50 godina izgleda ovako? Ne vidim ratna ostecenja.
svaka čast
Kakva na je država, ova fasad još i dobro izgleda.... Trebalo im je samo 19 godina da se sjete i obnove MUZEJ! U biti ovo je još i super mogli su ga i zatvoriti...
Hoce li nakon obnove pisati Historijski ili Istorijski muzej?
povijesni, logicno :P
samo mogu zamislit da ce munaru nadogradit seljaci nista vise to je bitno
Sad ce Bakir al asad obnoviti i ispraviti sve kao u ovih 25 godina :)