Uskoro i novi događaji
45

Udruženje Kulturica iz Švicarske organizovalo humanitarnu večer, prihod donirali građanima Turske i Sirije

L. R.
Atomsfera sa događaja (Foto: Kulturica)
Atomsfera sa događaja (Foto: Kulturica)
Udruženje za organizaciju pozorišnih i kulturnih događaja "Kulturica" u Švicarskoj ponovo je organizovala više nego uspješnu noć.

"Kulturica" je još jednom pokazala svoju humanu stranu te je odlučila da sav prihod od konzumacije donira žrtvama zemljotresa Turske i Sirije.

Sermed Maktouf je premijerno predstavio svoj stand up show "Kako smršati". On je jedna od najpopularnijih zvijezda društvenih mreža na Balkanu. Njegove objave na Instagramu i TikToku broje milionske preglede na mjesečnom nivou.

On je 12. marta imao i svoju svjetsku premijeru stand up komedije "Kako smršati". Mjesecima unazad naporno je radio uz nadzor bh. glumaca Mirne Jogunčić i Mehmeda Porče, što se ispostavilo kao odličan potez. Svoj cjelokupni honorar donirao je za žrtve potresa.

Predstava "Državni lopov" je napunila 18 godina igranja, što je čini najstarijom bh. predstavom u nezavisnoj produkciji. Publika u Švicarskoj je bila toliko oduševljena da je već sada zakazan novi termin za kraj godine.

Proslavljeni bh. glumci Mirza Mušija, Irfan Kasumović i Nusmir Muharemović su još jednom pokazali razlog zašto je ova predstava godinama na repertoaru.

"Kulturica" na čelu s poznatim bh. režiserom Harisom Dubicom za svoje vjerne gledaoce je spremila još jedan veliki događaj. Naime, u Švicarsku 14. maja dolazi jedan od najpoznatijih bh.glumaca Tarik Filipović sa predstavom "Seks i glad". Karte možete kupiti na ovom linku.