Počiteljska priča i Strašni u Sarajevu
0
"U zemlji hljeba i pite stvari ne stoje baš dobro"
Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad ga svi hvale.....a sto mu niste nikad nasli ko mu je ubio oca 92...zlatni ljiljani to nerade jel?
A sto mu ba zaklaste oca
Kao sto i sam kazes,nema tu poporavnog. Srbi jesu zlocinci i to je fakt. Niti sam musliman, niti jedan od druga dva konstitutivna plemena. Rodio se ovdje, odrastao ovdje, borio se ovdje protiv hordi sa brda i stid me je i Cace i sugradjana koji sute o ubistvima svojih sugradjana, ukljucujuci i TEBE i tvoju hipokriziju. Ne zna se tko je gori ti sa svojom hipokrizijom ili autor izlozbe koji i pored osobne tragedije, slavi grad koji ne zeli da mu se izvine i prizna svoju odgovornost u ubistvu njegovog oca.
Srbi o zlocinima, djaba vam se vaditi zna se da ste zlocinci i nema tu popravnog. Mozete vi sada prosipati Djoginu malogradjansku politiku al jadno je to, zao mi vas je vise koliko ste optereceni ali nije ni to lose mozda vam stvarno proradi savjest jednog dana, pa budete bar toliko dostojanstveni da kazete istinu. Po svemu sudeci nacekacemo se da u vama proradi i zrnce ljudskosti.
Oni mu zaklali oca a on s njima teferici
Nije tacno. Dosli su. Cak i ovaj portal je to prenio. http://www.sarajevo-x.com/vijesti/bih/caco-nije-sam-mogao-masakrirati-devet-mladica/111026062# Vidi i slike!
Ne brini, ratni zločiin nikada ne zastarjeva. Osim toga, njih sada više brine popis. Sigurno znaš zašto. Zna i Doris.
\"Cak i roditelji onih koje je Caco po bi o dosli na obiljezavanje godisnjice.\" Ocito je da krivo pises. I krivo shvatas takodjer. Niti sam musliman, niti jedan od druga dva konstitutivna plemena. Rodio se ovdje, odrastao ovdje, borio se ovdje i stid me je i Cace i sugradjana koji sute o ubistvima svojih sugradjana. I nema sanse da bi prisustvovao slavlenju necega sto je pokazalo divljastvo, a evo kasnije i hipokriziju mojih sugradjana nakon svog onog divljastva koje je padalo sa brda. I cisto ne vjerujem da su porodice tih zrtava bile na otvorenju, a i vecina je otisla daleko odavde. Kao i porodica autora, koji jadan zivi u nekom vakumu.
Cak i roditelji onih koje je Caco po bi o dosli na obiljezavanje godisnjice...znaci nije bitno ko je ko, svi ste braca po vjeri i u ocima Al l a ha pravi vjernici. Koga vi mislite da farbate? Ocigledno ste slijepi kraj ociju kad ne vidite da je svijet progledao. P.S. Mozda krivo pisem ali pravo govorim. Reci ti svoje. Ako imas ime i prezime. Reci ko je. Nije se odustalo od trazenja.
ihao:\"E blago tebi, kad se ti nisi glavom snasaou Parizu, pa se vracas, i vrcas u ovu vukojebinu. I plus, mozda ti je ubica tvog oca bio na otvorenju...koji si ti idiot \" Mozda i jeste. A ko bi mogao biti ubica njegovog oca? Ko je znao, a ko zna i sada i nece da otvori to pitanje? Ti mozda i znas, ali neces da kazes. Vrlo moguce, premda cudno, jer nemate vi stida. Za vas je Caco heroj. Tako ste ispratili. Cijeli grad!!! I jos obiljezavate godisnjice! Oho! To vec nije slucajno i nesto govori o vama. Cak i roditelji koje je Caco po bi o dosli na obiljezavanje godisnjice...znaci nije bitno ko je ko, svi ste braca po vjeri i u ocima Al l a ha pravi vjernici. Koga vi mislite da farbate? Ocigledno ste slijepi kraj ociju kad ne vidite da je svijet progledao.
Sarajevo je grad gdje se nije rodila nijedna srpska beba već godinama. Sarajevo je grad gdje su Srbi prisiljeni da prodaju svoju imovinu u bescijenje. Sarajevo je grad iz kojeg je otišao svako normalan i svako ko je imao gdje a kad umre još ono malo srpskih i hrvatskih bakica i tetkica i kad se bagra dočepa i tih preostalih stanova, Sarajevo će postati stopostotno multietnički grad ali od šiptara, sandžaklija, pokojeg bosanskog muslimana, iranaca, pakistanaca, turaka i ostale islamske \"brace\". Sarajevo je grad gdje će svaki kvart za par godina imati svoju džamiju. Sa 40 broj je narastao na 100. Sarajevo je siv grad. Sarajevo je drugi grad. Sarajevo je muslimanski grad. Možda je vrijeme da i ime mijenja. Nije to više ono Sarajevo.
Gavrilo je tu za oslobodjnje Bosne od crno-žute monarhije ispalio hice! Vladimir Perić-Valter, Vaso Miskin-Crni... su život dali za Sarajevo. Crnom su i ulicu prebili ili predili. Blum, i mnogi graditelji.. su ostali i umrli. Otisli su Meša, Kusta, Nele, Brega, Tifa, Bebek... Sa čim sada u svijet? Ocel\' se mlada branit poderanim gaćama? Sarajevo je grad u kojem su popljuvali i one Srbe u koje su se do juče kleli (Vesovića, Divjaka, Pejanovića, Tifu). Sarajevo je grad gdje pokoji zalutali Srbin i danas smanjuje ton kad izgovara neko srpsko ime i pazi na svaku izgovorenu riječ.
Oni muslimani koji su oženjeni Srpkinjama to ističu sa ponosom, opet kao primjer \"kosmopolitizma\", \"multieticnosti\" i \"tolerancije\" ali samo da se Vlasi ne dosjete. Po Islamu je dozvoljeno da muškarac musliman oženi nemuslimanku jer je na taj način prevodi u svoju vjeru, ona nosi njegovo prezime a pitajte muslimane šta misle o udajama muslimanki za Srbe ili Hrvate pa ćete vidjeti sta će vam reći. Ima da je se odreknu preko novina. Sarajevo je jedini grad u Evropi u kojem se u picu ne stavlja svinjska šunka ni u jednoj piceriji u gradu. Sarajevo je grad u kojem će vam taksista u autu pričati o svim Srbima kao koljačima i divljacima ni ne sluteći da u autu vozi baš jednog Srbina jer on zna da je Sarajevo jednonacionalan grad i baš ga briga. Ti si tu svakako u posjeti roditeljima.
Sarajevo je grad gdje se skoro svakodnevno dešavaju samoubistva starijih Srba a mladji žive pod psihičkim pritiskom neprijateljski nastrojene okoline. Posljedica toga je bježanje od stvarnosti koje se ogleda kroz razne psihičke probleme ili odavanje alkoholu i narkomaniji. Čest slučaj je da se i čisti Srbin predstavlja kao Hrvat radi dobijanja bilo kakvog posla, jer je Hrvatima ipak malo lakše u Sarajevu a o djeci iz mješovitih brakova da i ne govorimo. Uvijek prevlada ona strana roditelja koji nije Srbin. Mlađe sarajevske preostale Srpkinje se udaju za muslimane, vjerovatno u nadi da će nekad prestati nositi taj nametnuti pečat pripadnice agresorskog, genocidnog, naroda a dijete u pravilu nikad ne nosi srpsko ime, nego kobajagi neutralno: Damir, Dado ili Zlatan, sljedeće koljeno je već Muhamed.
Najnormalnije je čuti na Bosninoj košarkaškoj utakmici \"U.b.i\' Srbina\" iako im pola tima čine Srbi a najbolji dokaz iskompleksiranosti nacije je skandiranje \"Pu.ši ku... ko te je.be, može Bosna i bez tebe Jugoslavijo\", pa i na utakmici Bosna-Litvanija koja nikakve veze nema sa Srbima. Mržnja prema Srbima je duboko utjelovljena i gaji se decenijama a posljednjih nekoliko godina ponovo dižu glavu. Ili misle da su ojačali, ili da su Srbi slabi ili ih neko sa strane \"pumpa\" ne znam ali znam da ponovo postaju agresivni. Sarajevo je grad gdje se dva muslimana između sebe nikad neće pozdraviti sa \"Dobar dan\" a ako hrišćanin uputi taj pozdrav muslimanu ili će odgovoriti preko one stvari ili će mu samo reći \"Kako ste\"! Po svaku cijenu hoće da se razlikuju.
Istorija se nasilno prekraja i prepravlja, ali kad mogu sa imenom i jezikom zašto ne bi i sa tamo nekim \"vla.škim\" košarkašem. Kao i svaka \"novokomponovana\" i neiživljena \"nacija u pelenama\" muslimani su skloni euforiji bez ikakvog utemeljenja i uporišta. Drskost, bezobzirnost i nezahvalnost su glavne karakteristike. Nisu rijetki oni koji su u ratu utočiste našli u Srbiji a sad sipaju drvlje i kamenje po srpskom narodu. U Sarajevu, \"oličenju multietičnosti\", pravoslavni popovi ulicom hodaju bez mantije po preporuci vodećih ljudi SPC, što nikad nije bilo, nisu rijetki slučajevi fizičkog napada i premlaćivanja pravoslavnih sveštenika a po prvi put u istoriji grada u Gradskoj vlasti nema ni jednog Srbina, takav slučaj nije zabilježen ni za vrijeme NDH. U Sarajevu apsolutno svi isto razmisljaju, kao po jednoj matrici, i pozicija i opozicija i obični ljudi.
Kad smo već \"kod čuvenog sarajevskog duha \"70-ih i 80-ih a čime se muslimani ponose, iz samo letimičnog pogleda na imena nosioca gradskog duha tog vremena može se zaključiti da oni ne samo da nemaju razloga da budu ponosni nego nisu suštinski ni učestvovali u dešavanjima tog vremena. Tek tu i tamo pokoji bljesak kao npr. Mirza Delibašić, Tuzlak ali zanimljiv podatak je da je u toj čuvenoj utakmici u Grenoblu kada je Bosna postala prvak Evrope u košarci, najbolji igrač bio jedan Srbin, Žarko Varajić, sa najvise postignutih koševa. Skoro je izašao Bosnin \"Almanah\" gdje su opisani najveći uspjesi kluba i zanimljivo je da Varajić uopšte tu nije spomenut od strane uređivača!! ?? Ima još gore Blagoje Vesković je osnivač Bosne i sekretar, i on je pokojni. Nema njegove ulice, dvorane. Kad umre Srbin to je normalno, kad umre Bošnjak to je strašno! ??