Kultura
109

U Kaknju održan koncert filmske muzike pod nazivom "Bilo jednom na Balkanu"

Klix.ba
U organizaciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar (JU KSC), sinoć je na velikoj sceni Doma kulture Kakanj održan koncert domaće filmske muzike na kojem je nastupilo više od 100 učesnika.

Koncert domaće filmske muzike "Bilo jednom na Balkanu" otvorila je Halima Čehajić numerom "Uspavanka" iz filma "Ničija zemlja", potom je uslijedila numera "Il’ je vedro il’ oblačno" iz filma "Remake", zatim Hor "Bostan" oduševljava publiku numerom "Kad’ procvatu behari" iz filma "Nafaka", i tako redom…

Publika je imala priliku uživati u muzici iz kultnih filmova "Otpisani", "Underground", "Nafaka", "Gori vatra", "Ničija zemlja", "Remake", "Kod amdiže Idriza", "Ivkova slava", "Ko to tamo peva", "Sjećaš li se Dolly Bell", "Otac na službenom putu", "Zona Zamfirova", "Kuduz" te TV serijala "Vratiće se rode", "Bolji život", "Vruć vetar", "Salaš u malom ritu", "Petrijin vijenac", "Gruntovčani" i "Sivi dom".

Bila je to noć o kojoj će se dugo pričati u Kaknju jer ovaj projekat povezuje muziku, glumu i projekciju filmova na jedan nesvakidašnji način.

Sva mjesta u Domu kulture su bila zauzeta, a postavljene su i dodatne stolice za pubiku. Oko 450 gostiju je uživalo u umjetničkim izvedbama poznatih numera iz kultnih domaćih filmova.

Ovo je dokaz da se uz malo truda, volje i zajedničkog rada može napraviti veliki projekat koji će biti prepoznatljiv širom BiH.

U realizaciju projekta uključeno je nekoliko različitih organizacija; Udruženje "Alternative", KUD "Dikan" Kakanj, muzički bendovi, Gradski hor, Hor "Bostan", Crkveni hor, Dramski studio Kakanj, Škola glume Kakanj, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar i drugi.