Međunarodna galerija portreta
75
Tuzla: Kamerni orkestar zasvirao poslije tri decenije
Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dobra ova za violinom
Kako bih sa zadovoljstvom svirao "violinu" sa sedme slike.
Sta cini 30 godina RADA naspram 20 godina NERADA, kukanja, krivljenja cijelog svijeta za sve svoje neuspjehe i trazenje sadake? Pogledajte sta su Kinezi napravili za samo 30 godina od jednog malog grada i uporedite to sa Sarajevom u zadnjih dvadeset godina! Shenzhen danas ima nevjerojatnih 12 milijuna stanovnika i gradski proračun od 79,6 milijardi dolara, a 1980. je imao svega 20.000 stanovnika na 3 kvadratna kilometra! Tada su stanovnici hodali po prašini, vozili bicikle i motorno vozilo gotovo da nije bilo na vidiku u tom gradu. Danas taj grad ima najveću tvrtku na svijetu - Foxconn, jednu od najvećih luka i svoju burzu. Shenzhen je danas najbrže rastući grad na planeti. Oko Sarajeva jos nisu ociscene ni mine nakon skoro 20 godina od rata! Vijecnici obnovise dio fasade, zatvorise muzeje, a od zicare nema ni Z na vidiku! http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/foto-zapanjujuca-transformacija-od-gradica-do-megalopolisa-u-30-godina---273237.html
Kava je to rijec pi-ca konju?
Ko je crna pi-ca na prvoj slici bez violine, skroz lijevo sa velikim satom ili narukvicom?
Bravo po hiljadu puta, bravo i sto hiljada puta, i hvala ti Dženane što si konačno ovom gradu koji je počeo da gubi dušu umjetnika vratio ono staro. Jadna je ta galerija bila prije nego što si ti došao, jad i čemer a za nekoliko godina nagledasmo se mnogih umjetnika što slikara to umjetnika u muzici. Ovo su naša djeca, ovo su TUZLACI i ovo treba da bude Tuzla u narednom periodu. Žao mi je što nisam bio ali tek je počelo. Hvala ti još jednom Dženane i gospođice Kakeš i svima vama iz Kamernog što nam malo duše podariste,
Sta ima na LOGCAP-u
Samo mi reci, kako znas da iskompleksirani komentari dolaze iz glavnog grada!? I ako dolaze reci mi da li stvarno mislis da misljenja pojedinaca dijele i ostalih 400-500 hiljada stanovnika tog grada. Pa stvarno vi tuzlaci ste optereceni sa sarajlijama da prelazi sve granice. Ja sam iz Sarajeva, a vjeruj mi da nikada nisam mrzio tuzlake niti imam razlog da ih mrzim. Za razliku od vas tuzlaka koji ste zdojeni mrznjom prema nama da vise nije normalno. Iskreno govoreci volim vise tuzlanke ;)
Islam nije mentalno oboljenje. Odredjene kategorije ljudi kod nas (vhbje) imaju mentalno oboljenje! Poz
Šta je iskompleksirane sarajlice.Ne možete podnijeti da ima boljih od vas. Vi zatvarajte sve kulturne institucije a malo selo Tuzla koje je za vas seljačine velegrad podržava kulturu. Kako je to moguće? Pa dođite primitivci da vas naučimo.
ljepe vjesti iz moje tuzle. podrska !! jedina tuzna vijest su iskompleksirani komentatori iz glavnog grada koji samo pomazu daljem animozitetu
Samo su komentari gori od naše stvarnosti. To znači da najgora i očigledno najnepismenija bijeda piskara na ovim stranicama.
Super vijest. Ako Bog da pa da nekad u ne tako dalekoj buducnosti se osnuje i Tuzlanska Filharmonija
@@24% Nedavno je Sarajevo po vijestima na Kliks-u bilo najzagadjeniji grad u Europi, a kako nema industrije ispada da je zagadjenje doslo od sadake. Ili mozda sto previse s..e..r..e.t..e. ovih 20 godina?? Eto ti dokaz da ti ne treba industrija i da papak moze unistiti prirodu i bez industrije i bez da zaradi ista od toga. Stvarno nisam znao da sadaka toliko zagadjuje....
Za kulturu mozda i ima nade, ali je zato sport u opstini Tuzla umro. Imacemo kamerni orkestar, cum grano salis i filmski festival, ali necemo vise imati fudbalere, kosarkase i rukometase. Moze li se, Jasmine Imamovicu, naci neki balans pa da i kultura i sport opstanu? Jer treba nam oboje, ne moze grad imati samo jedno.
A jesi li ti vidio kako su Kinezi u tom mjestu prije disali, a kako sada disu, sa maskama na licima, ko u Zenici, da ne govorim o Pekingu, njihovom glavnom gradu.