Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Svaka čast, ovako se poštuje svoja Armija i pravedna borba... Trebali bi se mi ostali Bošnjaci na njih ugledati.
ovo je fino vidjeti.. Nije narode davno bilo, kad smo bili bez struje, kad se slusao zvuk mitraljeza i tres granata.. Nije davno bilo kad smo gubili prijatelje,rodjake i rodice, bracu i sestre..Nije davno bilo kad sam izgubio svog oca, od ustaskog snajpera.. Kakva god da je ova nasa drzava danas, kakva god da je bjeda i kakvi su god lazni politicari, ipak se treba znati, da su desetina hiljada heroja dali svoj zivot za nasu domovinu i da mi danas mozemo biti ono sto jesmo..Nisu se ti borci borili za nekog tihica ili bakira, nego su se borili za opstanak ove nase djedovine i naseg identiteta.. Ima dosta od nas koji to zaboravljaju, i cesto se cuje recenice kao npr; \"rat je prosao i ide se dalje\", \"ma sta me briga sta je bilo\" itd itd.. Eh narode moj, jeste zivot ide dalje.. Ali nesmije se i nemoze se zaboraviti sta je bilo, herojska odbrana nasih bosanaca.. Taj sto zaboravlja i okrece ledja, kao da pljuje na grobove nasih heroja. Zivjela Republika Bosna i Hercegovina..
izet nanic je onaj uhljup koji se nazderao krmecih cvaraka
Cija je ovo zemlja? BABINA! Koja je ovo vojska? NARODNA ODBRANA!
Pogledajte dragi Bošnjaci, o kakvim hrabrim borcima je riječ: http://www.youtube.com/watch?v=TStjnklO-lg Živjela 505. Bužimska viteška brigada!
Joj \"grada\" i govana
BOSANCI Pametni su ovo ljudi Primaju nerad od Istoka ugodan život od Zapada nikuda ne žure jer sam život žuri ne zanima ih da vide šta je iza sutrašnjeg dana doći će što je određeno a od njih malo šta zavisi zajedno su samo u nevoljama zato i ne vole da često budu zajedno malo kome vjeruju a najlakše ih je prevariti lijepom riječi ne liče na junake a najteže ih je uplašiti prijetnjom dugo se ne osvrću ni na što svejedno im je što se oko njih dešava a onda odjednom sve počne da ih se tičesve isprevrću i okrenu na glavu pa opet postanu spavači i ne vole da se sjećaju ničeg što se desil boje se promjena jer su im često donosile zlo a lako im dosadi jedan čovjek makar im činio i dobro Čudan svijet ogovara te a voli ljubi te u obraz a mrzi te ismijava plemenita djela a pamti ih kroz mnoge pasove živi i nadom i sevapom
Svaka čast Bužimljanima. Na ovakvim primjerima se vidi koliko su zdravije i vitalnije ove tradicionalne Bošnjačke sredine od recimo Sarajeva koje ne može disati i naći sebe od raznih multietničara, liberalnih medija, komunjara, paraobavještajnih NVO, kojekakvih grđaana, sekularista, međunarodnih špijuna i tome slično.Ovo kažem glasno i jasno a Sarajlija sam 4 generacije sa svih strana, jednim dijelom iz porodice koje je živjela u ovom gradu još prije Eugena Savojskog. Možda nije bitno ali da ustanovimo da se ne radi ni o kakvom provincijskom lokal-patriotizmu. Kako bih volio da se Sarajevo opet vrati sebi, da skine okove kojim su ga vezali svi sistemi a naročito onaj komunistički koji je naplavio u ovaj grad toliko ljudskih krhotina od kojih su neke 1992 otišle da ga ruše sa brda a neke ostale u njemu da ga ruše iznutra, da mu mjenjaju karakter i zatiru njegovu Bošnjačku dušu. Još jednom bravo Bužimljani, vi ste junačko srce Bosne i Hercevovine.
su se razbjezali po sumama ostavljajuci izginule i ranjene,tenkove tehniku...cak su i djenerala mladica zamalo uhvatili zivog,ali su ga uspjeli raniti,tako da je sav krvav dopremljen u bolnicu u banjaluku..da da djeco,ne zaboravite ko je bio 5 korpus..koji je 95 godine sam sa svojom pjesadijom oslobodio 5 gradova BiH..
da se podsjetimo 94 godine i ofanzive mladica i njegovih 9000 miseva na 505 i ostale jedinice 5 korpusa..kada se 350 boraca Hamze podvuklo iza njihovih ledja i sledili im krv u zilama s Tekbirom..
...
Ovo su najvece mudonje koje su hodale Bosnom u cijeloj njenoj istoriji, al mi to Bosnjaci ne cjenimo. Pa na pocetku rata Buzim je mozda imao oko 15.000 stanovnika negdje oko 700 sehida iz Buzima je palo za ovu BiH. Njihov komandant legendarni Izet Nanic je ispisao najljepsu bosansku sevdalinku, al u ratnickom smislu sa svojim Hamzama i Gazijama.
Zivjela Bosna Zivjela Krajina , a nema hrabriji boraca od krajisnika !!!
a koji je fazon s hrnjicom i babom ako mi moze ko objasniti? zahvaljujem
djecice, odrastite!.... mozda su majke i nane za sve krive??? koja zalost...i glupost, na koncu..
za vijecnicu smo zavrsili..dosta, gnjide lazljive, evo mozda mozemo ovdje napisati nesto haha znas koliko ti dfr bijedo zanimas BABU? isto kao i ja , pa ti zato i pisem , kretencino ... opusti se i pogledaj se u ogledalo, nemoj srvarati svoju sliku zbog toga i zato sto ti je nana rekla da si haman i sta si zaman .... aaaaaaaaa.. muka mi je od vas