Kultura
0

Slobodarski dani viteškog grada Bužima oduševili

Klix.ba
Sa svečanosti u Bužimu (Foto: Klix.ba)
Sa svečanosti u Bužimu (Foto: Klix.ba)
Dvadeset godina od formiranja 505. viteške brigade proslavljeno na najbolji mogući način u Bužimu uz prisustvo preko 10.000 hiljada građana.

Organizacioni odbor se svojski potrudio i upriličio manifestaciju za pamćenje, onako kako to Bužimu i Bužimljanima dolikuje.

Bužimljani su dokazali da ne daju da se iz njihovih sjećanja izbrišu bužimski vitezovi i heroji koji su branili BiH u proteklom ratu, a posebno je oduševila mlada generacija Bužimljana koja je u proteklih desetak dana pokazala kako i na koji način se čuvaju sjećanja na herojsku borbu vitezova kroz brojne sadržaje ovogodišnje manifestacije "Slobodarskih dana viteškog grada Bužima".

Premašena su sva očekivanja posjećenosti i praćenja svih sadržaja. Upriličene su, između ostalog, večeri Kur’ana, Ćorkovača i manifestacija "Sjećanje na heroje", te marš "Putem bužimskih vitezova”, maraton i biciklijada Bihać-Bužim, promocije knjiga i izložbe slika, eko akcije, utakmice, stonog tenisa, malog nogometa, odbojke, večeri sevdaha...

Na kraju je na svečanost zatvaranja manifestacije i obilježavanje godišnjice brigade došlo više od 10.000 ljudi, koji su se sjajno zabavili.