Kultura
0

"Shrek 2" u kinu Meeting Point

Sarajevo-X
Američka animirana komedija “Shrek 2”, naći će se od danas, srijeda 15.09.2004. godine na redovnom repertoaru kina Obala Meeting Point.

Film će se prikazivati u terminima od 17:00, 19:00 i 21:00 sat. Dodatne projekcije filma održavat će se svake subote i nedjelje, u 12:00 sati.

Kompjuterski animirani film o zelenom čudovištu, njegovoj odabranici Fioni i stalnom pratitelju Magarcu koji se nastavlja na priču iz prvoga djela, zaradio je 354 milijuna dolara na američkim i kanadskim kino-blagajnama i time postao najuspješniji animirani film svih vremena. O kvaliteti ovog izuzetnog filma govori i njegova nominacija za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Cannesu.

Film je prikazan i u sklopu Open Air programa 10. Sarajevo Film Festivala. Animiranim likovima glasove su posudili najpopularniji hollywoodski glumci: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Julie Andrews, Antonio Banderas, i Rupert Everett.

“Najzeleniji” projekat studija Dreamworks nominiran je za Zlatnu palmu festivala u Cannesu. Rezultati box office ukazuju na svojevrstan rekord u historiji animiranog filma.Vrijeme je za nastavak još zelenije i šarmantnije zabave.