Kultura
0

SFF: Na repertoaru dječjeg programa devet najnovijh filmskih ostvarenja

NINA
Na 11. Sarajevo film festivalu koji počinje 19. augusta, i ovaj put će Dječji program SFF-a doživjeti svoje jedanaesto izdanje, javlja dopisnik NINA-e.

Dječji program će u sklopu glavne manifestacije trajati od 20. do 27. augusta, a projekcije devet filmskih i animiranih ostvarenja bit će održavane na platou KSC-a Skenderija i u dvorani “Mirza Delibašić”.

Kako je na konferenciji za novinare istaknula Armela Burdžović, glasnogovornica Dječjeg programa SFF-a i Teenarene, programski sadržaj na ovogodišnjem festivalu bit će najveća zabava za mališane, koji će zahvaljujući organizatoru dolaziti iz svih krajeva naše zemlje i uživati u najnovijim animiranim i igranim filmskim ostvarenjima.

Osim u KSC-u Skenderija, filmovi Dječjeg programa bit će po prvi put reprizno prikazani i u multimedijalnoj dvorani sarajevske Općine Novi grad.

Na repertoaru će biti animirana britanska komedija “Hrabri Pero”, zatim danski igrani film “Oskar i Žozefina”, maštoviti “Lemoni Snicket: Niz nesretnih događaja”, finski igrani film “Čovjek pelikan”. Tu je i uzbudljiva brazilska avantura za djecu “Taina 2: Avantura se nastavlja”, austrijska priča o kući koja govori pod nazivom “Vila Henriette”, američko-britanska neobična priča “Pet djece i željosaur”, Disneyeva “Slokova avantura”, te ovogodišnji neprikosnoveni animirani hit “Madagaskar”.

U sklopu Teenarene, programa SFF-a, namijenjenog publici od 13 do 19 godina bit će prikazano sedam filmova, a projekcije će se održati u Bosanskom kulturnom centru (BKC).

Djeca će moći uživati i u popratnim sadržajima Dječjeg programa, na platou KSC-a Skenderija mladi timovi moći će zaigrati nogomet, a svaki dan prije prikazivanja filma mališani će na velikom filmskom platnu moći igrati omiljenu videoigru Hugo.