U Puli
135

Enis Bešlagić usred predstave nazvao Halida Bešlića: Hvala ti što si dokazao kakav si čovjek

I. S.
Screenshot: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi
Screenshot: Instagram/beslagicenis_jedini_pravi
Enis Bešlagić je tokom izvođenja predstave "Da sam ja neko" nazvao legendarnog Halida Bešlića, a njega reakcija je dirnula sve prisutne u publici.
"Ja sam na predstavi i u toj predstavi spominjem tebe, kako si ti jedan širok, dobar čovjek. Kažem: 'Sad da ga nazovem, Halid bi se javio i zapjevao.' Ovdje sam u Puli, u novom kazalištu koje je obnovljeno i oni meni kažu: 'Hajde, nazovi ga.' Ja sam te nazvao u pola predstave i ti si se javio i tebi hvala što si ti moj brat i što si im dokazao kakav si čovjek", rekao je. Halid je rekao da pozdravlja svu raju u Puli, a publika ga je nagradila gromoglasnim aplauzom. Bešlagić mu se još jednom zahvalio.

"Hvala na mostovima koje gradite! Nadam se da će više ljudi biti neko nakon što je čuo večerašnje riječi", "To samo mogu dragi Bosanci široke duše", "Hvala za mostove i predivne emocije večeras", neki su od komentara.

Podsjećamo, Bešlagić je na nedavnom izvođenju spomenute predstave u Sarajevu uručio nagradu "Enisov osmijeh" Jasni Žalici.

"Ja bih ovaj svoj dodijelio svojoj profesorici, kolegici i prijateljici koja je i vama donijela mnogo osmijeha na lica. Ona se zove Jasna Žalica", rekao je, a publika ju je nagradila gromoglasnim aplauzom dok se penjala na scenu.